Av STEINAR SÆTHER

Etter først og hatt manko på internet-tilgang, og dernest trøbbel med selve maskina, er jeg tilbake på sporet igjen. Synd en ikke kan si det samme om laget i våre hjerter! 0-0 hjemme mot Stoke var ikke helt uventa, 1-2 samme sted for Rotherham var bare trist. Tenkte først på seier med ett mål, eller en slitsom uavgjort der også - og sånn så det ut til nest siste spark på ballen.

Nå er det inn på bussen igjen og nordøstover til landskapet rundt Humber River hvor "tiger"-staden Hull har grodd fast. Klubben og laget fra KCOM Stadium har slitt etter nedrykket. Nå som de store pengene fra PL er borte må også de klare seg med pølse- og vaffelsalg. 

Hull er nummer 13 og 7 poeng bedre enn oss på en 18. plass. Vi må se oss litt over skuldra nå, det slipper tigergutta. Tallene er 14-8-15 og 52-54 totalt. Hjemme ved elva sier tallene at prestasjonene har gitt 9-4-5 og 29-16. De søler altså vekk poeng i annenhver kamp, men når de vinner er det med solid margin. Kronisk ustabile med sjelden mer enn to like poengfangster etter hverandre. Etter to seiere har det nå blitt to tap, altså helt i tråd med resten av sesongen.

Gode men (litt) gamle Marshall på 34 vokter med ulikt hell målet til tigergutta. Kane, Burke, Lichtaj, Kingsley og de Wijs spiller de fleste spilleminuttene i forsvar. På midten regjerer særlig Henriksen og Irvine mens Bowen er angrepskongen med hele 19 mål. Legger en til at Campbell har 11 veit en hvor lagets store styrke befinner seg. Noen må få ballen fram til avslutterne også, og her er Grosicki en nøkkel for å låse opp et forsvar. Han står med 9 målgivende. Nakhi Wells har for oss 6 tilsvarende.

Manager Adkins har noe trøbbel i dag. Henriksen er ute med kort, og 3-4 mann til kan være ute med skader, blant dem Bowen. Jeg tror vi får se Cameron tilbake i dag, for vi trenger nytt blod på midten. Hall er klar etter kortsoning sist. Kun Rangel som lar vente på seg, men også han er trolig klar etter landslagspausa. Smith kan "true" seg til spill om han ikke kjenner noe til ankelondet i dag.

Vi har en bedrøvelig statistikk borte i Hull. Sist gang vi vant der ute på kysten skåra Rodney Marsh og Frank Clarke. Vi snakker februar 1970!

Hva trur jeg om dette da? Alt er mulig i denne divisjonen, det er bevist gjennom alle år. Derfor trur jeg at vi taper med ett mål, men ikke ser bort fra at vi snur litt på flisa. Også typisk for oss... Mål blir det åkke som i ettermiddag!