Av STEINAR SÆTHER

Ny kamp, ny følelse av urettferdighet. 2-3 for West Bromwich hjemme endte ikke godt verken hva resultat eller hvordan det skjedde. Det kan hende Freeman blir klar til lørdagens kamp, men den som skåra målet 4 min på overtid, Jake Livermore, skulle vært ute lenge før med rødt kort. Foruten i noen enkeltsituasjoner, som viser seg å bli kampavgjørende, holder vi godt følge i nesten alle kamper. Da trenger vi ikke nesestyvinger av mine egne kollegaer der over 🙁

Middlesbrough var den ene av mine to favoritter til direkte opprykk - Aston Villa den andre. Men felles for begge er antallet uavgjorte kamper, og ett poeng i de fleste kamper er to poeng tapt. Boro er nå på en litt skuffende 5. plass med 14-12-6 og 36-24. Hjemme har de oppnådd 6-6-3 og 15-10. Lite mål på Riverside Stadium, altså. 9 poeng er det opp til Leeds på første, Boro har èn kamp mindre spilt, så håpet lever fortsatt ute på østkysten.

Manager Tony Pulis henta inn 3 kjente spillere i vinduet: Obi Mikel, Saville og van La Parra. Danske Braithwaite gikk ut på lån til Leganes, Spania. Til vanlig spiller Randolph i mål, mens Friend, Ayala, Flint og Shotton spiller det meste av kampene i forsvar. Howson, Clayton, Downing, Fry, Besic, Wing og nevnte Saville spiller alle mye på midtbanen. Uten spissene Assombalonga og Hugill, som har henholdsvis 10 og 6 mål, ville det imidlertid vært smalhans i resultatjungelen. Midtbanen leverer altfor lite mål, og jeg vil hevde at det er hovedårsaken til at laget ikke er blant de to på toppen.

Pulis har tre, fire mulige bekymringer foran kampen. Flint er definitivt ute og om Friend ikke blir klar etter smellen sist, er det gode forsvaret halvert. Det er det viktigste hørt fredag kveld. Vi venter fortsatt på Cameron og Rangel, mens Freeman kan rekke kampen. Hall gjør nok det.

Boro sliter med å skape sekvenser med mer enn to seiere på rad, sånn har det vært hele sesongen. Vi har vært periodiske, nå er vi inne i den verste perioden denne sesongen med 0-1-7, samt tapet for Watford. 

Jeg ser litt optimistisk på denne kampen - med eller uten Freeman. Eze bør i tilfelle benytte anledningen uansett om Freeman spiller eller ei. Mitt tips er uavgjort 0-0 eller 1-1. En gang stopper tapsrekka, hvorfor ikke mot et lag som spiller altfor mye U?