Alt sett under ett gjorde vi en bra kamp borte mot tigergutta. To mann fikk skylda for tapet, kaptein Barton som lot neandertalerinstinktet komme fram igjen, og Caulker som brukte samfulle spilleminutter på å gni søvna ut av øynene. En blir hardt straffa i PL, og spesielt om du sliter med poengfangst generelt, når du sjøl er med på å endre forutsetningene for laget ditt til det verre. Da blir alt det positive vi gjorde pissa på!

Nå kommer Arsenal på besøk. Arsene Wenger og hans våpendragere håper sjølsagt på en kortreist skalp i sin kamp for å forsvare den tredjeplassen de nå besitter. Bakom nærmeste buskas kommer Liverpool og Man Utd jagende. Chelsea ser ut som en vinner av serien nå, sjøl om Man City har et håp om Mourinho-kollaps fortsatt. Man City har nok evnen til å vinne nok poeng til at sølvmedaljene kan henges rundt halsen i mai måned. 

Da er det altså bronsemedaljene som frister Arsenal og halehenget. En av dem får ei heller være med i Champions League neste høst. Jeg avskriver med andre ord Southampton i den kampen - sjøl om de kan hende våkner til liv igjen, og jeg trur ikke lørdagens gjester Tottenham kan vinne mange nok poeng til at de presser to av dem ut av CL-spillet.

Det er et Gunners i solid form på startstreken. I alle konkurranser har de 16-1-4 siden midten av november. De tre tapene i serien har vært spredt i denne perioden og har kommet mot Stoke, Southampton og Tottenham borte, og Monaco i første kamp i åttendedelsfinalen hjemme mot Monaco 1-3 hvor franskmennene var godt organisert defensivt og giftige på kontringene, og Gunners var mer på vannpistoler enn vanlig.

Everton blei slått 2-0 lørdag. Noen rokeringer blir det visstnok i følge ulike nettsteder tirsdag kveld. Et bytte mellom Walcott inn og Cazorla ut er et tips, Welbeck kan komme inn og Ramsey får nok spilletid for første gang på lenge. Vår lille lykke i dette kan være at Arsenal skal opp mot Man Utd om 5 dager, Tottenham 5 dager etter det og Monaco uka derpå. Vi kan altså være litt heldig med laguttaket til Wenger. Men kapasiteten er uansett god nok til seier.

Det ser ut som vi får med Sandro igjen mens både Isla og Onuoha er i nærheten av spilletid. Unge og fremadstormende Furlong klør nok i fotelankene etter å spille kampen, så får vi se hvor klar f.eks Isla er. Taarabt spiller ikke nå heller. Det er ulike småskader som gjør at han er ute av laget, så ikke hør på de ulike konspirasjonsteoriene rundt på nettet. De som er langtidsskada er langtidsskada!

Wengers menn er en livlig gjeng på sitt beste. Når Özil er på sitt beste spiller han opp til sjansebonanza for toppskårer Sanches og Giroud. Özil er nest best på kelnerlista i PL så langt, det på tross av et skadeavbrekk på mange kamper. Det vi trenger på onsdag kveld og lørdag er en sjef i forsvaret og en på midtbanen. Når Barton tribunesliter ser jeg for meg Rio, som har våkna etter Ramseys overtagelse, som en kandidat. 

Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal si det: Er det Arsenal som har vært gode på å vinne med ett mål mot oss de siste 10-15 åra eller er det vi som har vært gode til å unngå stortap siden 0-6 i FA-cupen i svunnen tid, da eksempelvis Crouch var vår eiendom? Tallene nordlondonerne har å vise til borte er ikke overbevisende: 6-3-5 og 21-18 gir håp om poeng. Men mitt førstevalg er tap okke som. Kan godt hende kampen vil ligne på 0-2 for Man Utd for litt siden, men om vi klarer å etterligne Monaco sin tette og strukturerte organisering bakover, vil det gi rom for enkelte kontringer. Tap 1-2 er nærmest, 1-1 er ikke umulig.