McClaren gjorde to endringer på QPR-mannskapet som tapte 3-0 mot Swansea i helgen. Kaptein Leistner var tilbake og "tok" plassen til Baptiste, mens Tomer Hemed denne gangen ble benket til fordel for Jordan Cousins.

For de som "savner" Josh Scowen i startoppstillingen så var han ikke i troppen lørdag fordi han befant seg på fødestua og mottok en datter. Om han fremdeles er i permisjon vites ikke, men han var ikke i troppen denne gangen heller. Uansett gratulerer til Josh med familieforøkelse!

TIlbake til fotballen.

QPR stilte i en 4-4-1-1 formasjon fra start i dette oppgjøret, med Lumley i mål. Backfireren bestod av Rangel, Leistner, Lynch og Bidwell. På midten var Cousins og Freeman kantspillere med Cameron og Luongo sentralt. På topp spilte Wells med Eze i den "frie" rollen rett bak.

God start igjen
Som på lørdag så åpnet QPR kampen godt og hadde mye av spillet innledningsvis. McClaren begynner å sette sitt stempel på mannskapet i form av mer "possession"-orientert fotball.

Det skulle gå 11 minutter før det kom en målsjanse verdt å nevne, men den var til gjengjeld ganske stor. Nahki Wells med et fint gjennomspill til Jake Bidwell på venstresiden. Bidwell med et strøkent innlegg som finner Cousins på femmeteren, men hodestøtet klarer han ikke få presset under tverrliggeren. Fint spill, avslutning like over og stor sjanse.

QPR preger omgangen i stor grad og vinner de fleste duellene. Dog uten å produsere veldig mye og Swansea-kampen, hvor hjemmelaget var dødelig effektive,  sitter friskt i minnet.

Etter 40 minutters spill skulle Reading for første gang i kampen legge trykk på QPR. Det endte uten målsjanse for hjemmelaget, men skapte derimot åpning for kontring for QPR. Da gikk det fort...

Wells finner Eze med et gjennomspill fra egen banehalvdel. Eze alene mot to Reading-spillere klarer å holde i ballen akkurat lenge nok til at Wells har satt på turboen og rukket å komme etter. Eze setter ham opp perfekt og gir ham en fri avslutning fra 15 meter. Avslutningen er ikke dårlig, men i "keeperhøyde" og dermed ender det med redning og ikke scoring.

0-0 var stillingen når lagene gikk til pause. Hjemmelaget var i perioder svært svake og QPR styrte stort sett det meste de første 45 minuttene

Fremdeles best
På banen etter pause så fortsatte kampen i samme sporet. QPR mye med ball uten å dominere i sjanseprotokollen.

Etter drøye timen spilt så skulle avgjørelsen komme. QPR fikk en corner etter at Reading-keeper Walker hadde reddet et skudd fra Cousins. På corneren som endte med "klabb og babb" i feltet , spratt ballen gunstig til Toni Leistner. Tyskeren banket til fra 10 meter og ballen fant nettmaskene via Reading-forsvaret. Kapteinen jublet hemningsløst med begge hendene over hodet.

1-0 til QPR. Nå gjaldt det å holde løpet, og nullen, ut.

Stangskudd
Hva hadde så Reading å by på? Ikke all verden, men laget hadde sin beste periode når det gjenstod 20 minutter å spille. Reading-spiss Meite ble spilt opp i feltet med Lynch i ryggen. Han vendte kjapt opp og fikk avsluttet fra 10 meter med en markkryper. Kryperen gikk i stanga og ut igjen. Phu!

Like etter var Meite på farten igjen. Denne gangen brukte han hodet og headet ballen centimeter på utsiden av stengene.

Nærmer kom ikke hjemmelaget selv om de la godt press på QPR i sluttminuttene.

Deilig og fortjent
Kampen kunne ligne oppgjøret mot Swansea i helgen, men utfallet ble altså noe helt annet. Denne gangen var marginene med QPR og kapteinen tok ansvaret og fikk skuta på rett kjøl.

Med seieren her er QPR på 13 poeng. Klatringen på tabellen er beskjeden, men med kun fire poeng opp til playoff! Med tap hadde laget vært dypt forankret i bunnstriden. Det skjedde heldigvis ikke og en fortjent seier forandrer forutsetningene noe da vi er nærmere playoff/opprykk enn vi er nedrykksplass. (syv poeng ned!)

Gledelig å se at McClaren sin filosofi begynner å ta form. Ikke alltid like effektivt, men med mer struktur og langt artigere å bivåne enn mye av kick-and-run filosofien som vi så altfor godt kjenner fra de siste sesongene.