Knockout i siste runde!

Leeds vant komfortabelt 2-0 på Elland Road. Det betyr 16.plass i championship på QPR, og ryktene om et managerskifte når nye høyder! 

DcgdJBXWsAAuxGT

Av STIAN KARLSEN

Siste serierunde gir mange avklaringer. Det ble klart at Burton og Barnsley følger Sunderland ned i League One. Bolton, med Karl Henry på laget, sikret plassen med 3-2 hjemme mot Nottingham Forest. 

I toppen av tabellen så har Wolves vært klar for Premier League en stund. I dag ble det klar at Neil Warnock sitt Cardiff har sikret seg nok et opprykk til Premier League. Denne gangen på bekostning av Fulham i den siste serierunden. Stefan Johansen og co tapte borte mot Birmingham og endte tilslutt to poeng bak gutta til Warnock. 

Alle playoff-plassene gikk til gamle travere i Premier League. Fulham-Derby i den ene semifinalen og Aston VIlla-Middlesbrough i den andre. Hvem kommer til Wembley? Hvem skal tilbake til Premier League i høst? Spennende...

Mannskapet
Laget mot Leeds var ikke spesielt overraskende. 4-5-1 med Joe Lumley i mål. Keeper-reserve var Matt Ingram denne gang. Nykomponert var de fire bak med Manning og Wszolek på hver sin backplass. Jake Bidwell og Darnell Furlong fortsatte som stopperpar. 

På midten fikk Cousins igjen sjansen sammen med Scowen (kaptein for anledningen) sentralt. Eze og Chair på hver sin kant og Freeman som Free-man bak Smith på topp. 

Kampen 
Kampen var egentlig helt betydningsløs for begge lag. Leeds hadde hjemmebanefordelen og ville avslutte med stil foran eget publikum (30000 i antallet). Skal man tippe vilt så ble nok det avgjørende for matchutfallet. 

QPR startet kampen brukbart og hadde det lille som var av målsjanser de første 20 minuttene, så begynte hjemmelaget å stramme strikken. Matt Smith og Josh Scowen hadde begge mulighetene uten at det ble virkelig farlig av det hele. 

Opp mot halvtimen spilt så skaper Leeds ordentlig kaos i QPR-forsvaret. Ballen ligger løs i en klynge, Lumley hiver seg inn uten å få tak i ballen og tilslutt ender ballen opp til en corner. 

Roofe-scoring før pause
Leeds fortsetter presset og får en ny corner et par minutter senere. Denne gangen ender innsvingeren opp rett foran mål, hvor Kemar Roofe hadde tatt plass. Med Lumley i ryggen hiver han seg opp i luften og brassesparker inn ledelse til Leeds fra tre meters hold. 

Roofe begynner å ligne et aldri så lite mareritt for våre gutter. Han scoret hat-trick i det motsatte oppgjøret på Loftus Road i desember-månedn da Leeds vant 3-1. 

Lumley-brøler, feriefotball....
Etter dette er kampen mer eller mindre uinteressant. Da Lumley gjør en brøler etter et tilbakespill, to minutter etter hvilen, så lar ikke Kalvin Phillips seg be to ganger. Han forserte noen meter og klinket inn ballen fra 20 meter. 

Lumley må ta målet på sin kappe. Et upresset utspill som ender i beina på motstander under 30 meter fra mål. Ikke bra, men bortsett fra tabben så klarte den ungen målvakten seg ganske så godt. Erfaring kalles det visstnok, selv om det sikkert ikke føles slik i dag for Lumley. 

Det ender 2-0 og hjemmelaget er godt fornøyd. Det virket det nesten som om bortelaget var også... Det skal nok bli godt med ferie for mange av spillerne nå. 

Managerskifte?
Ian Holloway syntes nok også at det skal bli godt med ferie. Det har vært en sesong med opp og nedturer både på og utenfor banen. Ryktene går på at QPR jobber med alternativer i managersetet, og at det heteste alternativet på papiret nå er Gareth "Gaz" Ainsworth. Ainsworth tok Wycombe opp fra League Two denne sesongen med begrensede midler. 

Det blir en tilsynelatende spennende sommer på alle fronter! 

Takk for sesongen. Skal man beskrive den med tre ord.... ustabil, unggutter, ok. 

U R´sss

Leeds-QPR 2-0 (1-0)
Mål:
Roofe (30), Phillips (47)

  • Managerskifte

    Vær så snill å si at det ikke stemmer at vi skal gå fra råtne Ian Holloway til enda mere pilråtne Steve McClaren som ny manager...Hører også at Gareth Ainsworth blir nevnt, men han finner jeg altfor lett..


    Nei..,se heller ut av landet som Wolverhampton gjorde.

    2018-05-09 14:22:59
    [Svar]