Av STIAN KARLSEN

QPR delte poengene med Aston Villa på Villa Park. Kort oppsummert så er vi godt fornøyd både med spill og resultat. Det er en fryd og følge med på gutta i blått og hvitt for tiden. Det føles som om Steve McClaren og hans menn er i ferd med å få ut bortimot maksimalt av dette mannskapet.

Det er underholdning, det er vilje, det er ekte glede og gode resultater. Akkurat hva vi supportere ønsker oss, men så altfor sjeldent opplever. Vi må bare nyte det i fulle drag og håpe at det varer leeeenge!

Etter lørdagens litt skuffende 0-0 hjemme mot Reading valgte McClaren en uendret startellever for den første kampen i det nye året.
Ryan Manning er tilbakekalt fra sitt låneopphold i Rotherham og fant sin plass på benken i dette oppgjøret.  Formasjonen har vi etterhvert vendt oss til, 4-4-1-1: Joe Lumley; Darnell Furlong, Toni Leistner (kaptein), Joel Lynch, Jake Bidwell; Pawel Wszolek, Jordan Cousins, Josh Scowen, Luke Freeman; Ebere Eze; Nahki Wells.

Hjemmelaget åpnet best
Når kampen kom i gang var det Villa som hadde mest besittelse og så farligst ut fra start. Etter fem minutter prøvde James Chester seg fra 10 meter og avsluttet over. Fire minutter senere fikk Tammy Abraham en enda bedre mulighet for vertene, men ble nektet av en god Lumley som i samarbeid med en kjempende Leistner fikk klarert til corner.

Villa trykte på og kom stadig nærmere, og var svært nær da John McGinn banket ballen i tverrliggeren og ut fra 16 meter etter 20 minutter. Tverrliggeren vibrerte trolig enda da Aston Villa tok ledelsen minuttet etter. Denne gangen serverte McGinn inn i feltet, Toni Leistner tapte duellen med en råsterk Abraham som nikket inn 1-0 til hjemmelaget. Kjedelig baklengs, men det så ut til at det var det som måtte til for at QPR skulle våkne.

25 minutter spilt når Scowen og Furlong kombinerte fint på høyresiden. Furlong fant Freeman i 16-meteren som avsluttet med venstrebeinet i god posisjon, men skuddet ble blokkert på femmeteren av midtstopper Elphick. QPR hadde initiativet nå og Eze prøvde seg noen minutter senere uten å få helt orden på avslutningen.

Krutt i støvla!
En som skulle få orden på avslutningen var Luke Freeman med noen få minutter igjen av første omgang. Nahki Wells snur opp fra en Villa-spiller og setter opp Freeman 10 meter inne på halvdelen til hjemmelaget. Freeman fosser frem og tenker seg ikke om to ganger før han fyrer av fra 25 meter. En kanonkule med venstrebeinet som ender opp i høyre hjørne. Rett og slett kanonvakkert Luke Freeman!

Etter en litt treg start så var QPR nå med for fullt og utligningen var ikke helt ufortjent. Viktig å gå i garderoben med en positiv følelse.

Lumley-smell og praktscoring
I begynnelsen av den andre omgangen så var det mange bekymrede supportere som så at Joe Lumley braket sammen med Kodija i det 48 minuttet. Blodet fosset fra nesen, men han fikk behandling og ble plastret sammen etter beste evne. Etter seks minutter kunne kampen omsider settes i gang igjen, med Lumley på banen.

Noen små minutter etter at kampen fortsatte så skulle QPR vise hva de er gode for. En klassekontring som endte i 1-2. Luke Freeman får tak i ballen ved egen 16-meter og setter fart fremover. En alltid villig Pawel Wszolek fosser frem på sin høyreside og får en perfekt vektet pasning av Freeman. Wszolek kjører fullt tempo inn i 16 meteren og legger ballen langs bakken inn i feltet. Nahki Wells er "bølge" nummer én og ballen passerer "bak" ham og triller videre til Ebere Eze som har kommet på helhjertet løp og får fri avslutning fra 13 meter. Villa-keeper, Steer (som er inne for en skadet Ørjan Håskjold Nyland), er borti ballen, men kan ikke unngå at den går inn i hans venstre hjørne. En herlig scoring også denne og beviset på hvordan denne gjengen jobber knallhardt for hverandre.

QPR leder 2-1 på Villa Park!!

Abraham igjen...
Kampen bølget litt frem og tilbake etter den scoringen og det skulle ta drøye kvarteret før utligningen kom. Aston Villa ville vært ferdige dersom QPR hadde fått ett mål til, noe de kunne gjort blant annet ved en Freeman-avslutning som keeper Steer reddet. I stedet kommer altså utligningen og igjen er det Abraham som scorer. Igjen er det i en duell med Toni Leistner som fører til scoring. Leistner kan ikke lastes scoringene, men er involvert i begge. Denne gangen kommer Abraham foran Leistner i duellen på innlegget fra Villa sin høyreside. Abraham strekker ut en lang tå på femmeteren og tupper innlegget inn bak Lumley. Det er ikke vanskelig å skjønne at den utleide Chelsea-spilleren er toppscorer i championship, for dette er en klassespiss.

Det var duket for en thrilleravslutning på Villa Park.

Villa var laget som hadde momentumet etter scoringen, men det var QPR som var nærmest en femte og avgjørende scoring. Fem minutter igjen av ordinær tid så fant Freeman Eze i feltet. Han avsluttet med venstrebeinet og Steer var raskt nede og reddet forsøket fra 14 meter med en hånd. Det var nært...

Det ble lagt til hele 11 minutter utover ordinær tid på grunn av skaden til Lumley tidlig i omgangen og Aston Villa hadde initiativet. Det ble korte negler og såre fingre i løpet av den tiden. Både innbytter Bolasie og McGinn hadde gode forsøk i overtiden, men det ble ingen flere mål på Villa Park og dommer Linington blåste endelig i fløyta da de 11 tillagte minuttene pluss et par til var gjennomført. Vi tok ett utrolig deilig og overbevisende poeng på Villa Park. 4 av 6 mulige poeng mot Aston Villa denne sesongen lar seg høre!!!