La oss få viljen vår

Ja, la oss avslutte sesongen hjemme med seier!

52f7f4c9adbd4d0d90303b70dbb6a395

AV STEINAR SÆTHER

Jaggu ikke langt unna at vi greide poeng på Griffin Park i Brentford for ei uke sida. Ut i fra sjanser var det greit med hjemmeseier, men nær var vi likevel! Blei litt snakkis rundt straffa som Ingram lagde, har jeg skjønt - gult kort, rødt kort. Til det kan jeg si at med dagens moderne tolkning av reglene at det gule kortet var korrekt. Dette er en såkalt DOGSO-situasjon innafor 16m, og da skal en unngå å straffe et lag tre ganger i samme situasjon. Straffe og gult kort er to stk straff, utvisning ville betydd karantene i tillegg, altså en tredje straff. 

Nest siste kamp før sommerferien for alle i championship denne helga. Birmingham kommer til Loftus Road for å sikre seg det siste poenget som betyr at de er garantert plass i neste sesongs championship også. Blues har 5 poeng mer enn Barnsley og Burton som innehar de to øverste plassene i nedrykkssona (Sunderland er fortapt). Begge disse har 38 poeng, i mellom der befinner et Bolton i rævva form seg med 40 poeng. Blues rykker nok ikke ned, da må absolutt alt gå dritt i dag og neste søndag.

Vi har en ålreit statistikk mot de blå birminghammerne. 6-1-1 de siste 8 kampene lar seg høre, og blant de seirene er våre to siste visitter på St. Andrews med henholdsvis 4-1 i fjor og 2-1 i år..

Hvem stiller så lagene med? Blues er nok toppa foruten to mann som er garantert ute med suspensjon og skade. Holloway lar nok Onuoha få avslutte karrieren sin i dag ettersom han reiser videre til ny og ukjent arbeidsgiver. Er Mackie spilleklar er det samme sak. Hvilke unggutter får sjansen? Venter i spenning, for Holloway har nok tilstrekkelig lyst til å avslutte sesongen på Loftus Road med seier. Supporternes "Årets spiller", Massimo Luongo, må vente med mottagelsen av prisen til høsten, for han forbereder seg sammen med det australske landslaget til VM i Russland.

Tips i dag, tja... La oss si at Ollie får viljen sin - og vi vår, og at vi dermed vinner 2-1 😊