Ryktene har svirret noen dager allerede og kun få timer etter kampslutt ble det bekreftet. Jimmy Floyd Hasselbaink er ferdig i QPR. Hvem etterfølgeren blir er enda uklart for den store massen, men man ramler vel ikke av stolen dersom Tim Sherwood er navnet som dukker opp av hatten.

At den avgjørelsen ble tatt før lørdagens match er ganske åpenbart, for denne kampen vitnet faktisk om en vilje og lagmoral som det skal være vanskelig å kritisere. I tillegg gjør Jimmy riktige bytter og taktiske grep som faktisk gjør at laget får med seg poeng fra Nottingham.

Matchen
QPR har aldri vunnet i Nottingham mot Forest. 32 forsøk har gitt 19 tap og 13 uavgjorte kamper. Forsøk nummer 33 går ikke engang inn i historien som ett godt forsøk.

Alex Smithies i mål. Backfirer med endringer ettersom Caulker var ute med skade. Grant Hall tok hans plass i midtforsvaret og ble makker til Onuoha. Jack Robinson startet igjen på venstreback og James Perch på høyre.

Midtbanen var uten Luongo og Borysiuk. Luongo ute med skade og Borysiuk var utilgjengelig på grunn av familiære årsaker. Det betød at Joran Cousins og Karl Henry utgjorde midtbanen sentralt. Wszolek og Washington på kantene og Chery som støtte til Polter på topp.

Tre endringer, ingen med bakgrunn i den svake matchen sist mot Brentford.

To lag i dårlig form på City Ground, Nottingham faktisk hakket verre enn oss med kun en seier siden augustmåned og tre strake tap på menyen. Forventningene til en festaften var litt under middels.

1 omgang
Kampen startet da heller ikke som en fest. Lagene tok og følte på hverandre og QPR hadde ballen det meste av tiden.

Den første virkelige sjansen kom etter 10 minutter. Assombalonga setter ballen i mål, men det blir avblåst for offside. Avgjørelsen var helt riktig, men QPR likevel heldige. Rett etter sjansen pådro Karl Henry seg et helt greit gult kort.

QPR-forsvaret stod i det hele og store farlig høyt mot en spiss som Assombalonga med høy fart og styrke. Etter 25 minutter mislyktes strategien og de klarte de ikke sette ham offside. Han kom alene med Smithies som igjen gjorde en glimrende jobb for oss og sørget for at det fremdeles står 0-0.

Fra vanskelig til håpløst
QPR tok kontroll over matchen og var i ferd med å trykke Forest godt bakpå da Karl Henry bestemte seg for å gjøre en matchavgjørende klønete inngripen. En håpløs unødvendig takling gjorde at dommer Keith Stroud ikke hadde annet valg enn å ta frem det gule kortet. 2 x gult gir, som de fleste vet, rødt kort og Henry gikk slukøret i dusjen. Helt riktig, men gud så klønete fra en så erfaren spiller.

Det skulle ikke ta lang tid før QPR fikk den virkelige straffen for utvisningen i form av et baklengsmål. Det var nevnte Assombalonga som nok en gang lurte QPR-forsvaret og kom alene med Smithies. Denne gang rundet han vår sisteskanse og satte ballen i mål via en fortvilet Grant Hall. Assombalonga ble kreditert scoringen.

Ikke avgjort
Den andre omgangen var de viktigste i Jimmy Floyd Hasselbaink sin karriere som manager i QPR. Forest ledet 1-0, men det stinket usikkerhet også av hjemmelaget i den andre omgangen. Tydelig at laget ikke seiersvante og at nervene faktisk var der, til tross for ledelse og én mann mer på banen.

Jimmy gjorde sitt første bytte etter 55 minutter. Wszolek hadde gjort lite av seg og ble erstattet av Shodipo. QPR begynte å skape litt etter dette, og fikk sitt første skudd på mål etter timen spilt ved Washington. QPR styrte oppgjøret på City Ground i denne perioden.

Rødt kort til hjemmelaget
I løpet av 6 minutter så ble håpet om poeng igjen tent for QPR. Ikke bare styrte QPR nå kampen, men Pereira hos hjemmelaget pådro seg to velfortjente kort og måtte også dusje tidlig. Fremedeles var det 20 minutter igjen å spille. Nottingham spilte med nervene tykt utpå drakta nå, og QPR presset på for en utligningen. Idrissa Sylla kom inn for Conor Washington de siste 10 minuttene. Det var fremdeles nok tid å gjøre dette på.

Hjemmelaget gjorde alt for klokka skulle gå "fortest" mulig mot 90 minutter. Alt laget foretok seg gikk i slow-motion.

El Khayati inn og utligning
Med fem minutter igjen så gjorde Hasselbaink sitt siste grep. El Khayati kom inn for en dødsliten Robinson. Responsen på byttet tok ett minutt da El Khayati sendte innlegget og en annen innbytter, Sylla, møtte ballen med hodet på første stolpe og skapte balanse i regnskapet. 1-1 og fremdeles minutter igjen. Kunne det være da?

QPR presset på, men klarte ikke presse inn seiersmålet de siste minuttene. Dermed endte det 1-1 på City Ground.

Kvelden etter match så blir det altså annonsert at Jimmy Floyd Hasselbaink er ferdig som manager i QPR.

Nottingham Forest-QPR 1-1(1-0)