Middlesbrough på Riverside er antagelig en av de aller tøffeste kampene i denne divisjonen. Lettere blir det ikke når Ian Holloway sine forsvarsspillere ramler av som fluer ut på skadelisten.

Kaptein Nedum Onuoha var uaktuell for oppgjøret da han pådro seg en strekk i tirsdagens kamp mot Millwall. Når Grant Hall, Joel Lynch og James Perch også er ute så begynner det å bli tynt i rekkene. Disse fire er trolig alle førstevalg når de er friske og raske.

QPR startet denne gangen i 4-5-1 og gjorde hele fem bytter siden tirsdag. Smithies fortsatte i mål med Robinson og Baptiste som midtstoppere foran seg. Backplassene var det Bidwell og Furlong som tok seg av.

På midten var det ingen Scowen denne gang, årsak ukjent, og derfor kunne Ryan Manning spille sin første kamp for sesongen på midtbanen sammen med Freeman og Luongo. Luongo ble gitt mer defensivt ansvar i fraværet av Scowen. På kantene spilte LuaLua og, debutant fra start, Wheeler. Alene på topp var det Matt Smith som skulle krige.

Bra "debut"
Som sagt hadde David Wheeler sin debut fra start, og det skulle gjøre en umiddelbar forskjell. I kampens andre minutt prøver Luke Freeman et skudd uten suksess. Skuddet blir en pasning inn på femmeteren til Boro og Wheeler slår Fabio i duellen om ballen og tupper inn ledelse til QPR. Drømmestart for QPR og Wheeler.

Etter scoringen så QPR solide ut i organiseringen og Middlesbrough klarte ikke skape noe mer enn én målsjanse den første halvtimen.

Flott utligning
Hjemmelaget skulle få sin utligning før pause. Johnson dro seg innover i banen og fikk gå upresset til 20 meter, skapte litt panikk i QPR-forsvaret, spilte glimrende gjennom til Baker som var alene med Smithies. Baker er iskald og setter sjansen i det korte hjørnet til Smithies.

På overtid av omgangen så er Baker på farten igjen. Assombalonga brøster ned et oppspill og Baker får den på halvvolley og kliner til. Avslutningen er glimrende den, men redningen til Smithies er ved anledningen av verdensklasse.

To bytter
Holloway gjorde to bytter i pausen. LuaLua fikk seg en trøkk i slutten av førsteomgang og ble ikke overraskende igjen i garderoben, men at Smith gikk ut var mer overraskende. Om Matt Smith er skadet vet vi ikke enda, men Jamie Mackie kom inn på topp for QPR. LuaLua ble erstattet av Wszolek.

Ellevilt første kvarter av 2 omgang
Det skulle gå fem minutter før byttene skulle gjøre innvirkning på kampen. Jamie Mackie jager "alt", noen mener for mye, men av og til lønner det seg. I dette tilfellet fikk han godt betalt for jakten. Randolph i Boro-buret prøvde å klarerepå utsiden av 16-meteren. Mackie blokkerte og fikk, noen heldig, med seg ballen i beina mot det åpne buret. Han gjorde ingen feil og QPR ledet 2-1.

Nå skulle man bare holde unna i 10-15 minutter så skulle vi ta med oss poeng fra Riverside. Den gang ei...

Fem minutter senere skulle hjemmelaget utligne. Innlegg fra høyresiden som Fletcher er først på i lufta og header inn 2-2. Nye fem minutter og Boro skulle sette inn den avgjørende scoringen. Også denne gangen var det en heading, denne gangen fra toppscorer Assombalonga som stupte inn ledermålet.

Enda nye to minutter senere så burde Fletcher økt ledelsen, men på nærmest åpent mål treffer han stanga.

Gjorde et forsøk
Etterhvert klarte QPR og riste av seg sjokkopplevelsen av å ha blitt overkjørt i 10 minutter og komme litt høyere i banen. David Wheeler måtte gjøre plass til Idrissa Sylla da Holloway gjorde sitt siste bytte etter 68 minutter. Store sjanser klarte man ikke skape mer enn én av, men den var til gjengjeld veldig, veldig stor. Etter 87 minutter er det møljespill på 16 meteren. Ut av mølja kommer ballen til Wszolek som kommer alene, litt skrått, med keeper.

Wszolek banker til og ballen treffer stanga klokkerent fra 10 meter.
Polakken hadde fortjent utligningen etter å ha slitt med å sette sitt preg på kampen etter pause.

Etter 6 minutter tillegg så blåste dommeren i fløyta og 3-2 tap var et faktum. De første minuttene etter 2-1 scoringen til Mackie ble avgjørende, og da kampen var snudd så følte man at kampen i realiteten var over.

Kampprogrammet koster
Det intensive programmet begynner å sette spor i en ikke altfor bred tropp. Det ble i dag bekreftet at Onuoha er ute de neste tre månedene. Luke Freeman og Kazenga LuaLua pådro seg skader i denne kampen, mens Scowen og Washington fikk noen smeller mot Millwall i midtuken. De to sistnevnte håper å være klare til Burton-kampen på Loftus Road neste helg.

Luongo best igjen
Massimo Luongo hadde en strålende kamp igjen. Spesielt den første omgangen var han knallgod på Riverside. I den litt dypere rollen, fordi Scowen var borte, imponerte han med en moral, taklingspresisjon, pasningsspill og var helt outstanding som "skjold" foran backfireren. Midtbanen var totalt sett igjen bra.

Manning gjorde en god figur. Han er kanskje den mest uforutsigbare spilleren i troppen. Han har et blikk for spillet og noen pasninger som kan åpne samtlige forsvar. Problemet hans er at han spiller på små marginer og kan få for mange balltap med tilhørende kontringer i mot, men mot Middlesbrough klarte han seg totalt sett veldig bra.

Middlesbrough-QPR 3-2 (1-1)
Wheeler (2), Baker (36), Mackie (50), Fletcher (56), Assombalonga (60)