Leistner vil ikke tilbake

Tony Leistner har sagt til tyske medier at han ikke har noe ønske om å returnere til QPR. Den 29 år gamle stopperen ble lånt ut til Køln i januarvinduet, og er krystallklar på at han ønsker å bli værende i Bundesliga.

 Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tyskeren ble hentet til London av Steve MacClaren sommeren 2018 og hadde en meget god 2018/19-sesong i W12. Han har ikke hatt samme status hos Mark Warburton, men spilte likevel så mye som 22 av QPRs 26 ligakamper frem til og med 6-1-seieren over Cardiff første nyttårsdag. Etter den tid slapp unge Conor Masterson til i midtforsvaret, og det med såpass stor suksess at Warburton lot tyskeren gå på lån tilbake til  gamlelandet. 

Toni Leistner kom til QPR fra Union Berlin, som i 2017/18 hadde vært en middelhavsfarer på tysk nivå to. Mens Leistner brukte 2018/19-sesongen på å gjøre seg kjent med forholdene i England klarte hans gamle lagkamerater opprykk til Bundesliga, for øvrig som den aller første klubben fra det gamle Øst Berlin. Vi kan anta at en spiller som nærmet seg de 30 og som hadde tilbrakt hele sin karriere i tysk fotballs lavere divisjoner gjerne skulle vært med dit!

Leistner qpe.jpg

I stedet kom sjansen halvannet år senere. Etter en aller siste QPR-opptreden i FA-cupen mot Sheffield Wednesday 24. januar fikk han sin Bundesligadebut en måned senere. Coronakrisen har ført til at han så langt har stoppet på bare fire kamper, men disse har endt med 9 poeng og imponerende 11-3 i målforskjell. Leistners debut kom for øvrig i en 5-0-massakre borte mot Unions byrival Hertha Berlin og norske Rune Jarstein.

At han ønsker å bli hvor han er etter en slik start på en lenge etterlengtet toppseriekarriere i hjemlandet er kanskje ikke så rart. Utlånsavtalen med QPR var ment å vare ut sesongen, uten at verken han eller vi vet hva akkurat det betyr akkurat nå. Om Køln vil eller kan gi ham fast kontrakt er også helt i det blå. Selv sier han at han svært gjerne vil bli i Køln, men at Bundesliga under enhver omstendighet er mer attraktivt enn engelsk Championship. For QPRs del vil en overgang forhåpentligvis medføre en aldri så liten overgangssum ettersom han har en kontrakt som løper frem til  sommeren 2021.