Vertene tok ledelsen gjennom Yoann Barbet etter 31 minutter, og doblet ledelsen etter timen spilt etter at Jota scoret på straffe. Joel Lynch forårsaket straffesparket da han la ned Maxime Colin i 16-meteren, og selv ikke straffekongen Smithies kunne forhindre baklengs.

Det skulle imidlertid bare gå to minutter før ledelsen til Brentford ble halvert da Lynch gjorde opp for straffen og nydelig satte inn Luke Freeman sitt innlegg til 2-1.

Dessverre for QPR ble det ikke tid til å jage utligning, da biene gikk rett i strupen på oss for å gjenopprette tomåls-ledelsen. Jota satte sin andre nettkjenning for ettermiddagen og fastsatte resultatet til 3-1.

Fire endringer
Ian Holloway gjorde fire endringer for den korte turen til Griffin Park. Nedum Onuoha, Sean Goss, Conor Washington og Matt Smith kom inn på bekostning av Jack Robinson, Michael Petrasso, Ryan Manning og Idrissa Sylla.

Det var to lag med motsatt formkurve som møttes på Griffin Park. QPR sto med fem strake tap, mens hjemmelaget hadde hanket inn 13 poeng på sine siste seks kampene

Alex Smithies startet i mål med disse fire foran seg, fra venstre til høyre, Jake Bidwell, Joel Lynch, Nedum Onuoha og James Perch. Luke Freeman begynte på venstreflanken, med Massimo Luongo og Sean Goss sentralt, og Jamie Mackie til høyre. Conor Washington og Matt Smith startet på topp

Jevnspilt
Den første sjansen til kampen var det QPR som stod for i det åttende minutt. Freemans hjørnespark ble møtt av Lynch, men Brentford-forsvaret fikk klarert på lettere panisk vis. Øyeblikket senere så blokkerte Brentford-spiller for å nekte et Smith-skudd fra 12 meter.

Danske Lasse Vibe viste seg frem for hjemmefansen ved et par anledninger i startfasen også, og kom til en god sjanse med ett skudd fra 16-meteren som gikk i sidenettingen på målet til Smithies.

QPR kom nær ved å åpne målprotokollen etter 16 minutter da Freeman sitt frispark fra høyre ble møtt av Smith. Ballen havnet hos Lynch som styrte ballen mot målet og kun en fantastisk redning av Bentley i Brentford-buret gjorde at det fremdeles stod 0-0.

Deretter fikk Washington fikk en god sjanse da Mackie sin hodeflikk fant hans vei, men den Nord-Irske landslagsspissens halvvolley gikk utenfor.

Brentford-ledelse
Etter 31 minutter skulle hjemmelaget ta ledelsen etter en corner. Jota slo corneren og midtstopper Barbet hadde tid til å ta den ned på brystet og hamre lærkula i målet.

Scoringen ga selvtillit til Brenford og de førte resten av omgangen og kunne fort doblet ledelsen, men på overtid av omgangen så kunne det fort lagene vært like langt. Luongo ladet kanonen fra 30 meter og ballen traff klokkerent i tverrliggeren.

Goss ut, LuaLua inn
Holloway gjorde endringer i pausen. Kazenga LuaLua erstattet Goss, og Brighton-lånet startet på venstrekanten, noe som innebar at Freeman flyttet inn i midten til partnerskap med Luongo.

Ti minutter etter pausen trodde Washington at han hadde utlignet da han fikk ballen forbi Bentley etter en Freeman-corner. Ballen gikk langs streken via et Brentford-hode opp i undersiden av tverrliggeren og ned. QPR-spillerne ropte forgjeves om at ballen hadde vært over linjen, men dommeren vinket spillet videre.

"Crazy" minutter
QPR så ut til å jobbe seg inn i kampen, men selvsagt måtte Lynch lage straffe da timen var passert. Han la ned Colin i feltet og dommeren pekte, høyst sannsynlig riktig, på straffemerket. Jota fikk Smithies til å gå mot feil hjørne og doblet ledelsen for Brentford.

Rangers reagerte strålende på scoringen og Lynch revansjerte seg da han på nydelig vis la Freeman sitt frispark over Bentley og inn i mål bare to minutter etter at 2-0 var et faktum.  Men det skulle likevel ta biene bare ytterligere to minutter for å gjenopprette to mål foran i prtotokollen. Jota tok med seg ballen fra høyre, kutter inn i banen forbi Bidwell og Lynch. Skuddet satte han ned under Smithies. Jota sin andre for dagen og slutten på fire "ville" minutter var over.

Dobbeltbytte
Holloway gjorde et dobbeltbytte for å prøve å endre kampbildet, med Idrissa Sylla og Yeni Ngbakoto som erstattet Mackie og Washington.

Det var likevel Brentford som fortsatte å trykke på, og Jota kunne gjøre sitt tredje, men ble denne gang nektet av en utmerket Smithies-redning.
I det 75. minutt viste LuaLua seg fren da han satte Smith glimrende opp i midten, avlutningen ble komfortabelt reddet av Bentley. Sylla fikk sin gyldne mulighet da han ble spilt gjennom alene med Bentley, men chippen over keeperen gikk på utsiden av stengene.

Brentford spilte god angrepsfotball og jaget faktisk et mål nummer fire og det var tegn til resignasjon i QPR-mannskapet da klokken rant mot 90 spilte minutter.

Når sant skal sies så vant Brentford til slutt helt fortjent, selv om det ikke var mye som skilte lagene i sjansestatistikken. De var mer effektive og så hakket farligere ut hver gang de gikk i angrep. QPR må nå se frem mot å sikre sin eksistens i siste hjemmekamp til helgen mot Nottingham Forest. Mange av resultatene bikket i feil retning denne lørdagen (Forest vant blant annet), men det skal fremdeles godt gjøres å rykke ned. Blackburn må vinne sine to gjenstående kamper, mens vi må tape begge to.

Men ha det i tankene. Vinner Forest på Loftus Road til helgen samtidig som Blackburn tar alle tre poengene mot et Aston Villa som ikke har noe å spille for, så er vi plutselig ute å kjøre. Det er faktisk litt mer enn bare teori som skiller oss fra nedrykk når kun to kamper gjenstår. Seks strake tap har tatt oss dit og vi må innrømme at det ikke ser bra ut...

Brentford-QPR 3-1 (1-0)