Et QPR som var uten toppscorer Helguson entret Anfield lørdag ettermiddag. Tommy Smith erstattet islendingen og utgjorde den eneste forskjellen på laget fra forrige helg. Savnet av Helguson var faktisk brutalt synlig. I andre enden av banen kan vi takke en smått fantastisk tredjekeeper (Radek Cerny) for at sifrene ikke ble styggere.

1 omgang
Rett fra avspark kunne man ane konturene av hvordan matchen skulle bli. Innenfor de første fire minuttene hadde vi tre cornere og like mange halvsjanser imot oss. Fremdeles innenfor de første ti minuttene kom den første store målsjansen til hjemmelaget. Downing trekker seg løs på høyresiden og kommer til innlegg. Suarez får gå opp umarkert på 7 meter. Headingen går heldigvis rett på Radek Cerny.

Liverpool fortsetter å ha ballen mye og produserer halvsjanser på løpende bånd. Spesielt samarbeidet mellom Maxi Rodrigues og Suarez var giftig. Etter 22 minutter får QPR sin første mulighet etter at Daniel Agger har dratt ned Bothroyd og pådratt seg gult kort. Frisparket fra 25 meter tar Bothroyd selv men setter den ufarlig rett i Liverpool-muren.

På halvtimen spilt kommer det en ordentlig stor mulighet for Liverpool. Nevnte Maxi Rodrigues blir spilt alene gjennom med Cerny og prøver og sette ballen i lengste hjørnet. Avslutningen er vel og bra men Cerny varter opp med en redning i verdensklasse. Kattemykt er han nede ved grasrota og redder ballen med venstrehånden.

Førsteomgang ebber ut uten scoringer og defintivt uten målsjanser til våre gutter. Anton Ferdinand fikk en smell i rygg/nakke mot slutten av omgangen. Det kunne se stygt ut men Ferdinand entret banen og fullførte omgangen. Vi skal være glad for at Carroll og Bellamy satt på Liverpool-benken for med et tosifret antall dødballer i mot hadde garantert Carroll scoret. Når det gjelder Bellamy så har han målgaranti dersom han spiller mot QPR. Statistikken hans mot oss er faktisk oppsiktsvekkende god!

0-0 til pause var det eneste som gledet ved siden av keeperspillet til Cerny.

2 omgang
Andre omgang ble ikke gammel før den avgjørende scoringen kom. Charlie Adam drar av Luke Young på høyresiden og slår et presist innlegg etter 47 minutter. Nok en gang står Suarez umarkert i feltet midt foran mål. Fra 7-8 meter gjør urugayaneren ingen feil denne gangen og header ballen utagbart i det høyre hjørnet til Cerny.

Et par minutter senere måtte Anton Ferdinand kaste inn håndkleet. Bradley Orr kom inn og rokeringer i forsvaret måtte gjøres. Luke Young gikk inn i midtforsvaret mens Orr inntok høyrebackplass.

QPR kom høyere i banen etter scoringen. Bothroyd ville ha straffe etter 53 minutters spill uten at dommer Clattenburg var enig med ham. En avgjørelse som helt subjektivt var av den riktige sorten.

Cerny-show

• Fantastisk sjanse etter timen spilt. Suarez leker seg innenfor 16-meteren og slår knallhardt inn foran mål fra dørlinjen. Maxi Rodrigues kommer i stor fart og knaller til fra 10 meter. En kjemperreaksjonsredning fra Cerny gjør at han får slått ballen i stanga. Makan til tredjekeeper!

• Kuyt med avslutning på volley etter 64 minutter. Cerny nok en gang nede og holder ballen sikkert.

• 70 min.: Suarez og Maxi Rodrigues kombinerer nok en gang fantastisk og sistnevnte kommer alene med Cerny. Cerny gjør nok en strålende redning og holder QPR inne i oppgjøret.

I mellomtiden har DJ Cambell erstattet Tommy Smith og gjør sitt comeback etter skadefraværet etter 65 minutter.

Et lite press
QPR kommer endelig litt fremover på banen og holder litt mer i ballen. Noen cornere blir resultatet og en farlig dødball fra venstre ved Barton. Dødballen kommer Gabbidon først på men han er hardt presset og avslutningen går langt over mål. Ellers ender cornerne ufattelig resultatløst. Det var nesten pinlig ufarlig når de blåhvite var inne i sekstenmeteren til Liverpool.

Da Warnock valgte å gjøre det siste av sine tre bytter etter 77 minutter så skjønte undertegnede at det kun var mirakler som kunne gi oss poeng. At Clint Hill kommer inn som innbytter for Jamie Mackie er helt uforståelig når en mann som Akos Buzsaky sitter på benken. Ingenting vondt om Clint Hill men det er et rent defensivt bytte på stillingen 0-1. Helt meningsløst og voldsomt frustrerende for en supporter å se på!

Spillet bølger frem og tilbake i sluttfasen av matchen. QPR sin beste mulighet kommer på overtid og er en heading på bakre stolpe ved Bradley Orr uten at det blir livsfarlig. Kontringen til Liverpool er derimot svært farlig. Bellamy har kommet på banen og setter fart inn i QPR-feltet. Et innlegg/skudd skifter retning Shaun Wrigt-Phillips sitt ben og går på undersiden av tverrliggeren bak Cerny. Heldigvis spretter den ned på riktig side av mållinjen og vi unngår 0-2. Det spiller likevel ikke veldig stor rolle for vi taper oppgjøret på Anfield Road velfortjent 0-1.

Kort oppsummert
Vi taper velfortjent etter en grei defensiv kamp. Offensivt er vi ufattelig tannløse. Bothroyd som ensom spiss har en håpløs oppgave og klarer heller ikke å utgjøre noen stor trussel alene. Spesielt på faste situasjoner kunne vi se savnet av en Helguson i form. Den eneste av QPR-spillerne som kan gå med hodet høyt hevet er Radek Cerny som faktisk gjør en kanonkamp.

Syntes det er på plass og kritisere det som utføres fra benken også. Ingen grunn til å legge seg bakpå fra avspark mot et redusert Liverpool-lag som kom fra tap på Craven Cottage mandag. Man kommer ingen vei dersom man ikke gjør et helhjertet forsøk. Byttene er allerede nevnt og kan få enhver middelaldrende mann til å rive av seg siste rest av gjenværende hårvekst.

Plassen i Premier League skal ikke reddes på Anfield Road. Heldigvis...

QPR: Cerny, Gabbidon, Bothroyd, Faurlin, Mackie, Traore, Barton, Young, Smith, Wright-Phillips, Ferdinand.

Innbyttere: Putnins, Orr, Hill, Derry, Campbell, Buzsaky, Connolly.