Setter man dette opp mot sportslige resultater, finner man grunnene til at såkalte fotballeksperter kaster seg over QPR, der den ene etter den andre overgår hverandre i jakten på morsomheter på klubbens bekostning.

Komikk
Skal vi imidlertid være objektive, er det enkelt å se komikkens skjær lyse over klubblokalene i Vest-London. Subjektivt blir det bare sårt, spesielt for oss som har fulgt vandringen opp fra League one's dype daler til fotballens svar på Hollywood - Premier League.

Ikke siden Swindon i 1993/94 har et PL-lag startet sesongen med 15 kamper uten seier. Swindon var imidlertid ikke like hissige i transfermarkedet som vi var.
Og for å konstatere en selvfølgelighet - slår vi ikke Wigan, er altså rekorden vår. Ka-tsjing!

Agenthonorarer i stjerneklassen
Premier League publiserte nylig en heller tvilsom oversikt som viser hvor mye hver klubb betalte ut i honorarer til spilleragenter mellom 1. oktober 2011 og 30. september 2012.

1. plass: Manchester City: £10,537,982
2. plass: Liverpool: £8,600,444
3. plass: Queens Park Rangers: £6,818,688 - eller 61,6 millioner norske kroner etter dagens kurs.

På 1-ett år!

Årslønn vs fallskjerm
En annen statistikk plasserer Harry Redknapp på 5. plass av PLs best betalte managere, og den 14. best betalte i verden. Kontrakten på 2 1/2 år er verdt £ 7,5 millioner, eller et sted mellom 27 og 28 millioner norske kroner per år.
Og for ikke å glemme vår taktisk håpløse og karakterløse magiker, Mark Hughes. Han forsvant ut dørene på Loftus Road med en sluttpakke verdt om lag 45 millioner norske kroner.
Og hvem sa Harry 'Houdini' Redknapp var en luring?

Det er til å grine av.

Samtidig er det lett å forstå hvorfor Tony Fernandes griper til økonomiske ytterligheter for å berge PL-plassen.

30 milliarder
I juni solgte Premier League TV-rettigheter til BT for de tre neste sesongene for utrolige 30 milliarder kroner, eller 38 kamper per sesong. På toppen av dette kommer langtidsinntekter for kontrakten med Sky Sports.
I snitt vil Premier League dra inn rundt 60 millioner kroner per kamp (!), summer som kommer i mer eller mindre grad vil kommer hver enkelt klubb til gode. Det er en økning på 70% i forhold til forrige avtale.

Etter at kontraktene var signert i sommer sa PLs toppsjef, Richard Scudamore, at han var overrasket over de høye budene. Scudamore mer enn antydet at årsaken lå i den særdeles spennende avslutningen på sesongen, der QPR paradoksalt nok hadde én av hovedrollene.

Hvem betaler?
Det er noe uklart hvem som spytter inn mest penger i QPRs dans rundt gullkalven. Skal vi gjette, fordeles investeringene etter aksjeandel. Det betyr at Tony Fernandes allerede har spyttet inn en betydelig andel av sin personlige formue i "prosjektet".

Nylig sa Harry Redknapp at det ville bli minimalt med spillershopping i januarvinduet om ikke vi starter å vinne kamper.
- Ingen grunn til å hente inn nye spillere på dyrekjøpte kontrakter om vi rykker ned noen måneder senere, forklarte han.

Nedrykk
Det kan selvsagt være taktiske utspill i kampen mot agentgribber i flotte dresser, men logikken er talende. Spillerne som forårsaker nedrykk, skal også bidra til å få oss opp igjen. Ja, bortsett fra de med kontraktsmessige vilkår som tilsier at de kan forlate QPR ved et nedrykk.
Hvem dette er, vites ikke. Et rykte går ut på at Esteban Granero har en slik klausul.

Trøsten er at Tony Fernandes ved flere anledninger har sagt at han ikke er den som stikker av ved et eventuelt nedrykk.
Det gjør neppe spilleragentene heller.