Noen trepoengere smaker bedre enn andre, og dette er definitivt én av dem. Denne skaper garantert selvtillitsboost i spillergruppa.

Warburton valgte å gjøre fire endringer på laget som tapte i midtuken. Hamalainen, De Wijs, Field og Kelman var ute av laget denne gangen. Dermed ble mannskapet som følger: Dieng, Adomah, Kakay, Dickie, Barbet, Wallace, Johansen, Thomas, Chair, Willock, Dykes.
Adomah med en sjelden start som høyre vingback.

Dominerte
QPR var det klart beste laget fra start av på Riverside. Ingen av lagene har stort annet enn æren å spille for, men forutsetningene var at hjemmelaget var ett poeng bedre tabellmessig enn QPR før kampstart. Neil Warnock overtok som manager i Middlesbrough sommeren 2020 og laget har hatt et solid løft siden det. Warnock har blitt 72 år og «still going strong».

Det var likevel liten tvil om hvilket lag som tilsynelatende var mest motivert når kampen var i gang.

Årets mål?
Etter kvarteret skulle det komme en helt vidunderlig scoring ut av intet. QPR småspiller pent ute på venstresiden. Chris Willock finner Dykes feilvendt på 16-meteren og han legger tilbake til Rob Dickie. Dickie legger ballen tilrette og skyter fra drøye 25 meter. Kanontreff og ballen slutter ikke å stige før den sitter klistret i det venstre krysset. Vakkert, og slettes ingen typisk midtstopperscoring... 0-1 på Riverside.

Ryktene sier at ballen flyr enda!

Flytsone
Fire minutter senere doblet QPR ledelsen. Igjen var det en vakker scoring, men den var langt enklere for Lee Wallace. QPR bygde opp spillet bakfra. Stefan Johansen var involvert da han spilte fri Willock ned på venstresiden. Willock sitt innlegg ble litt for langt for at Dykes kunne avslutte selv. Dykes sendte ballen på tvers tilbake foran mål hvor Wallace hadde startet. Umarkert fikk han en enkel heading fra fem meter. 0-2 og vi var ikke engang halvveis i den første omgangen! Drømmestart!

Redusering
Det skjedde mye på kort tid. 10 minutter senere var det Middlesbrough sin tur til å smake nettsus. Mange dueller i feltet til QPR uten at man får klarert skikkelig. Ballen ender opp på høyre hos Kebano som slår et perfekt innlegg mot et dårlig organisert forsvar. Bolasie beveger seg smart og er helt uten markering når han header fra 10 meter. Dieng er sjanseløs på avslutningen. 1-2.

Fra dominans til vaklende
Frem til reduseringen var QPR det klart beste laget, men usikkerheten snek seg inn da det plutselig stod 1-2 på scoretavla. Etter 40 minutter er vi heldige som ikke er like langt. Boro kontrer og Bolasie er alene med Dieng. Han prøver å runde keeperen, men en lang tå fra Dieng forhindrer at han kommer forbi. Fantastisk keeperspill.

På overtid er Dieng ute i full strekk igjen da Watmore header fra 10 meter. Dieng slår til corner og sørger for at QPR går i garderoben til pause med ledelse. Phu...

Jakter utligning
Den andre omgangen starter med at Middlesbrough jakter utligning. QPR finner rom og kontrer tidlig i omgangen. Wallace utnytter et dårlig mottak av Boro-forsvaret innenfor 16-meteren og snapper ballen. Han går i bakken, noe som ser ut til å være en soleklar straffe. Ballen triller videre til Dykes som prøver å runde keeper, men også han blir lagt i bakken på noe som kvalifiserer til straffe. Dommeren vinker spillet videre....

Rødt kort!
58 minutter er spilt når QPR reduseres til 10 mann. Watmore blir sendt gjennom og plutselig er det to mann alene mot Dieng. Dieng tar en sjanse og satser på å komme først på gjennomspillet, noe han akkurat ikke lykkes med. Det røde kortet er det dessverre ingenting å utsette på.
Joe Lumley gjør seg klar og kommer inn den siste halvtimen. George Thomas må vike plass.

Utrolige reaksjonsredninger
Joe Lumley skal etterhvert vise seg og bli den store helten i dette oppgjøret. Boro presser på for utligning og Joe viser frem strålende reaksjon ved et par anledninger. Først med 20 minutter igjen på matchuret da Saville kommer til en heading fra 4 meter etter mye frem og tilbake i boksen til QPR. Lumley kaster seg til høyre og får fingertuppene på ballen. Deretter minuttet før ordinær tid er over, da samme Saville kaster seg inn foran mål. Han avslutter fra kloss hold og Lumley gjør et tigersprang for å holde ballen på riktig side av streken.

Heroisk
10 mot 11 i over en halvtime på bortebane mot Middlesbrough er tøffe saker for tynnslitte nerver. At Warburton i tillegg velger å sette inn en debutant (Duke-McKenna) med fem minutter igjen på klokka vitner om selvtillit.

QPR holder stand og sikrer seg tre imponerende poeng på Riverside. Dermed klatrer de forbi motsatnderen på tabellen og opp på en 10 plass. Det var det nok ikke mange som hadde trodd når 2021 startet!!

Middlesbrough-QPR 1-2 (1-2)