Av STEINAR SÆTHER

0-3 ved pause og ørnene hadde oss i nebbet. I andre omgang slapp de oss ned på grasset igjen slik at de kunne leike med oss; lot oss spille sjuerfotball på deres halvdel, men de satte foten ned på tjue meters avstand fra eget mål. Det får være opp til hver enkelt å beskrive hvor glade dere blei da Matty dro fram et skudd fra et sted over ozonlaget. Tenk om det var seiersmålet...

Everton ja, en skuffelse i sesongens seriespill. På papiret har Roberto Martinez et særdeles potent mannskap, det som har gjort at laget har plassert seg så langt ned på tabellen er europaligaspillet, det som endte i Ukraina torsdag som siste engelske lag slått ut av alle turneringer utafor øya. Martinez sin svøpe er mangelen på bredde i mannskapet, muligheten til å rullere er nesten ikke til stede. 

Når enkelte eksperter og karamell-supportere har begynt å gi Martinez sparken, har de vittelig ikke forstått hvor støvelen trykker. Klubben har ikke bedre økonomi til mer. Jeg husker David Moyes en gang uttalte at han ikke visste om han ville få utbetalt lønn den neste måneden. Kanskje var det en overdrivelse, dog er jeg sikker på at det var mye sannhet i den uttalelsen! Men for en veldrevet klubb Everton er. Andre eiere og styrerom andre steder har utrolig mye å lære om å få mye ut av lite!

Alle har venta på oppturen. 3-0 over Newcastle sist var en pekepinn om at noe positivt er på gang og nå som de fikk 2-5 i kofferten vil det nok gå oppover. Spørsmålet er om QPR-kampen kommer litt for tett på Ukraina-turen. Potensielt slitne bein etter reisa og kampen, og de skal vel med buss nedover en eller annen griselang M-vei. 

For vår del kan vi nok ikke møte karamellgutta på et bedre tidspunkt. Vi er så uthvilte vi kan, åtte dager trening og hvile bør gi oss en fordel. Mye ukjent rundt laguttaket til Martinez lørdag kveld, Barry er suspendert og noen av spillerne som spilte torsdag må ettergås søndag før kampstart, men de aller fleste vil nok spille, for klubben kan ikke tillate seg å gamble med poengene. 

Ramsey fikk litt kjeft for laguttaket forrige lørdag. Det har vist seg at han brukte dem som var tilgjengelige og da blir noen litt for unge og uerfarne for oppgaven, og Furlong blei attpå til skada og måtte ut ved pause. Sliten i huet var han nok også etter å ha blitt underholdt av Bolasie. Og når forsvaret gjør oppgaven feil i begge situasjonene hvor det blir hhv 1-0 og 2-0, så blir det jammen meg ikke lett å stjæle med seg poeng. Det tredje er mer spiselig spillemessig sett, sjøl om det gjorde saken verre. 

Enkelte spillere er lørdag kveld usikre for oss også. Barton er kanskje ute med en lettere skade, Isla og Furlong er på bedringens vei og kan bli klare. Rio er i nærheten, men hvor er Vargas reint skademessig? 

I nær historie har vi gjort det bra mot karamellgutta på Loftus Road. 3-2-1 og 13-9 på de seks siste. Ganske målrike oppgjør har det vært med et snitt på cirka 2,7 per kamp. Andre tall å tenke på er at vi har fire tap på rad hjemme nå - og to U`er før det, mens Everton har èn seier og åtte tap på de siste reisene sine (3-3-9 totalt) og har skåra kun ett mål på de fem siste. 

Men vi har enda ikke skåra før de første 15 av kampene, som det eneste i PL, og vi har hele 22 ganger sluppet inn mål først. Sagt på en annen måte er det en eller flere grunner til at nettopp disse lagene har plassert seg langt nede.

Kampen står tippekupongen og er det en kamp som skal helgarderes, er det denne. Hele uka fram til nå har jeg tenkt at Everton måtte få første tegnet på ei enkeltrekke pga høyest kapasitet, nå har jeg en magefølelse av at vi kan få med oss poeng, både ett og tre. Forutsetningen er at vi tør å spille i lengderetningen, holde bortelaget under så mye press som mulig. 2-2 eller 2-1 til oss. Vi må sjølsagt utnytte at alle resultatene lørdag gikk vår vei.