Eustace gjorde fire bytter fra midtukekampen mot Millwall. Rangel, Osayi-Samuel, Cousins og Hemed startet oppgjøret. Smith, Lynch, Cameron og Wells ikke med denne gangen.

Lumley i mål, Manning med fornyet tillit på venstreback, Rangel på høyre og Leistner/Furlong som stopperpar. Josh Scowen, Jordan Cousins og Massimo Luongo dannet den sentrale midtbanen, flankert av Freeman og Osayi-Samuel som skulle bidra som offensiv støtte mot ensomme Tomer Hemed på topp.

Hissige fra start
John Eustace og teamet hadde en helt klar kampplan fra start av, og hadde tydelig gjort hjemmeleksene sine. Swansea skulle nektes å spille seg ut bakfra langs bakken og QPR sto høyt fra kampens første øyeblikk.

Det ga umiddelbare resultater!

2 x corner = mål
QPR fikk en tidlig corner fra venstre. Josh Scowen slo denne og Darnell Furlong startet mot første stolpe. Han fikk bra klem på headingen, men den ble reddet og slått til ny corner, denne gang fra høyre. Luke Freeman la corneren, Furlong startet igjen på første stolpe og stupte inn ledelsen for våre gutter. Dette var Furlong sitt første mål for QPR, rett over 12 år etter at legende og pappa Paul scoret sitt siste mål på Loftus Road (9 april 2007).

Drømmestart!

Det lønner seg å jage!
Bare to minutter slo Joe Lumley en lang ball inn midt på halvdelen til Swansea. En dårlig klarering med hodet gjorde at Tomer Hemed kun jage ball og forsvarsspiller inn i 16-meteren. Ballen spratt gunstig og Hemed fikk avsluttet med venstrebeinet. Ballen kryper inn i det venstre hjørnet til svenske Nordfeldt i Swansea-målet og plutselig står det 2-0 til hjemmelaget etter fem minutter. Herlig.

Fortsatte høyt press
QPR fortsatte sitt høye press og Swansea virket usannsynlig stresset av det hele. Gang på gang fikk QPR brudd høyt i banen på grunn av høy intensitet og vilje. Det var klasseforskjell på lagene første halvdel av omgangen.

Etter 17 minutter kom 3-0. Innkast på høyresiden til Josh Scowen som legger inn på første stolpe. Igjen jager Hemed, denne gangen med litt høyere selvtillit enn normalt, og pirker inn 3-0. Fantastisk uttelling på strålende innsats og innstilling. Det var så man måtte gni seg hardt i begge øynene, lenge...

Jevnere ut omgangen
Etter 3-0 så var roet det hele seg litt ned. Deilig å se en rasende Angel Rangel pådra seg gult kort etter 38 minutter, da hans tidligere lagkamerater ikke ville spille ballen ut over sidelinjen når Bright Osayi-Samuel lå nede skadet. Rangel gikk i fyr og flamme inn i en takling og lagde frispark for å få stopp i spillet. I etterkant raste han mot sine tidligere lagkamerater før han mottok det gule kortet med stoisk ro. Flott å se at at man står opp for sine egne!

010

Best også etter pause
Swansea-manager Potter gjorde to bytter i pausen. Inn kom blant annet "norske" Bersant Celina som har endel U-kamper for Norge, men tilslutt valgte å spille for opphavslandet Kosovo.

Celina kunne ikke forandre kampbildet. Dette var QPR sin ettermiddag...

4-0 Luongo!!
Etter 53 minutter er det fullstendig kaos i feltet som starter med en klønete inngripen av keeper Nordfeldt. Ballen går frem og tilbake inne i femmeteren flere ganger før den tilslutt tilfeldigvis triller ut til en corner.

Corneren til Scowen ser svak ut, men etter ping-pong i feltet står Osayi-Samuel alene og skyter fra fem meter. Avslutningen blir heroisk blokkert, men returen havner hos Luongo på 10 meter som setter den sikkert med bredsida.

4-0!!!!

Store muligheter
Etter den scoringen er det store rom i begge ender av banen. Sjanser begge veier, men QPR som det førende laget. Timen er spilt når setter Carter-Vickers ballen i tverrliggeren med hodet etter en corner.

Like etter er det nesten et under at det ikke står 5-0. Store muligheter for Freeman, Osayi-Samuel, Timer Hemed og tilslutt Jordan Cousins uten at noen får den over linja.

Roet seg igjen
Etter 10 minutter med fullstendig Hawaii-fotball så roer spillet seg igjen. 69 minutter spilt når Eustace gjør sitt første bytte. Freeman går ut og Pawel Wszolek kommer inn.

Swansea skjønner at kampen er tapt og QPR er fornøyd med tingenes tilstand.

Så behagelig føltes det, også for Eustace, at en debutant fikk prøve seg siste 10 minuttene da Lewis Walker kommer på banen for tomålsscorer Hemed. Walker var på benken sist uten å få spilletid. Flott at unggutta får mulighetene.

Stående applaus
88 minutter spilt da Angel Rangel går av banen og Ebere Eze kommer på. Stående ovasjoner fra hele Loftus Road er det som møter Rangel når han tusler av banen. Strålende kamp av spanjolen, men publikum vet også å sette pris på spillere som viser karakter og står opp for egne spillere slik Rangel gjorde for Bright Osayi-Samuel i den første omgangen.

En siste mulighet fikk QPR da Manning slår et innlegg til Eze på 18 meter. Eze hælsparker den i lufta videre til høyre mot Wszolek som drar til på halvvolley. Nordfeldt har bra kontroll på avslutningen, men vakkert forsøk!

4-0 er vi mer enn godt nok fornøyd med. Statistikken viser utrolig nok 28% ballinnehav til QPR og 72% til Swansea! Den sier egentlig mest om hvor omstendelige Swansea var i denne kampen. Når statistikken viser at vi har "stjelt" ballen 24 (!) ganger mot Swansea sine 4, så er det liten tvil om hvilket lag som har vært det mest aggressive.

Bestemann
Mange som står opp denne ettermiddagen. Angel Rangel, Darnell Furlong, Ryan Manning var alle gode. Josh Scowen var hakket bedre enn dem igjen og viser at han er en strålende boks-til-boks spiller når han er i form. Likevel kommer man ikke utenom Tomer Hemed. To flotte mål gjorde at han etterhvert struttet av selvtillit. Har mange gode involveringer og lykkes med det meste han prøver seg på. Dette var nok en aldri så liten revansj for Hemed. Det er/var mange skeptikere der ute til den Israelske landslagsspissen.

Nå er det kun teori som utgjør muligheten for å rykke ned. I praksis så sikret vi videre spill i champioship med denne seieren. Avstanden ned til Rotherham er nå på 8 poeng med fire kamper igjen å spille.

QPR-Swansea 4-0 (3-0)
Mål: Furlong (3), Hemed (5,17), Luongo (54)