Maiquiz

Hvor mange kamper spilte egentlig Ray Wilkins for Chelsea? Vi kan røpe at denne detaljen fra QPR-quizen for april var så vanskelig at ikke en gang Chelsea FC vet svaret. Likevel er ikke tallet veldig viktig, for det som teller er at han har flere kamper for QPR!

52020745IW008_Millwall_v_Wo

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Spørsmålet er at av mange i denne quiz-serien hvor båten blir til mens du ror, et spørsmål hvor quizredaktøren faktisk ikke visste svaret, men tok sjansen på at han kom til å finne det ut innen deadline.

Spørsmålet var hvilken klubb Super-Ray hadde flest kamper for, og vi startet med at han har 207 kamper for QPR på CV'en. Det leser vi i Gordon Maceys historiebok, som er bibelen på dette området.

Wikipedia mener imidlertid at han også har 207 for Chelsea, noe som ville gjort svaret veldig enkelt. Da hadde alle som har sendt inn svar fått poeng denne gangen!

Det får de imidlertid ikke. Soccerbase gir Ray 197 Chelsea-kamper, mens klubben i sin pressemelding etter Rays død oppgir 198. Så hva er riktig da? Vi konsulterte en hyggelig norsk Chelsea-fan (ja, det er utrolig men sant, de finnes!) som på våre vegne konsulterte klubbenes historiebok. Der er tallet oppgitt til 193. Og dert riktige svaret er..? Det vet vi ikke, men det vet ikke noen andre heller, men det er i alle fall lavere enn 207! Det samme er kamptallet hans for Manchester United, hvor kildene oppgir 193 og 194, så det er åpenbart andreplassen på denne lista som er vanskeligst å definere.

Og i parentes bemerket, de to engelske landslagsveteranene Ray spilte sine første to QPR-kamper sammen med var Peter Reid og Kenny Sansom!

Alt dette var det fem av dere som klarte, nemlig Magne Buset, Stig Anderson, Knut Aksnes, Stig Løken og Marius Troldmyr. I tillegg fikk Tore Karlsen. Lars Næss og Ørjan Hestetun  poeng for å ha klart to av tre spørsmål.

Dermed er dette stillingen før siste oppgave:

6 poeng: poeng; Stig Løken, Magne Buset, Knut Aksnes og Marius Troldmyr

5 poeng: Lars Erling Næss.

4 poeng: Ørjan Hestetun og Stig Andersson,

3 poeng: Tore Karlsen

2 poeng: Frode Rekve og Roy Hojem

1 poeng: Steinar Engebretsen, Øyvind Engelsjord, Eivind Vasstrand og Kjetil Bjølgerud.

I mai vender vi tilbake til temaet debutscoringer, som vi har vært inne på også tidligere i vårens spørsmålserie. Vi stiller tre spørsmål som alle teller med hver sin pinne i vårens konkurranse.

1         Hvem er den siste spilleren som har scoret i sin Premier League-debut for QPR?

2         Hvem er den siste som har scoret to mål i sin ligadebut for QPR?

3         Hvem er den siste spilleren med obligatorisk kamp for QPRs juniorlag/U18 som har scoret i sin ligadebut for QPR?

Vi minner om reglene. Vi kommer med en ny oppgave hver måned, og hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning som foretas etter sesongslutt. Vi deler ut bonuslodd dersom et spørsmål viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to hovedpremier, begge en QPR-trøye for sesongen 2018/19. Den som har flest lodd i potten vinner den ene premien, mens vi trekker en vinner av den andre. Så selv om du ikke vinner poengkampen, så har du større sjanse til å vinne en premie jo flere oppgaver du klarer å løse.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for sesongen 2017/18. 

Svarfristen denne gangen er torsdag 31. mai 2018

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) MAIQUIZ (i ett ord!!!) i emnefeltet