Maiquiz

Har du hørt om Mark Perry? Ikke det? Det hadde Lars Erling Næss, og det sikret ham seieren i vårens nettquizserie.

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Dermed får alle dere andre, dere som ikke kan juniorlaget fra sesongen 1996/97 på rams, sette dere ned og angre. Med unntak av Steinar Engebretsen kanskje, for han vant trekningen om den andre hovedpremien og da er han kanskje ikke så trist over de poengene han mistet underveis.

I sommeravslutningen hadde vi tre poenggivende spørsmål. De to første var til å leve med for ganske mange. Vi spurte hvem som er den siste spilleren som har scoret i sin Premier League-debut for QPR, og hvem som er den siste som har debutert med å score to. Svarene er henholdsvis Loic Remy og Gareth Ainsworth. Detaljene om dette finner dere i sommerutgaven av Superhoops en gang uti juli.

Det siste navnet var den vrangeste. Hvem var den siste spilleren med en fortid på QPRs juniorlag til å score i sin ligadebut for klubben? Det var ikke Paul Smyth, for han har aldri spilt på QPRs juniorlag. Det har heller ikke Ebere Eze. Det var heller ikke Clive Allen, for han scoret ikke i debutkampen sin. Det var heller ikke Danny Dichio, for han er i denne sammenhengen den nest siste.

At Dichio, med en solid karriere på QPR U18, scoret i ligadebuten i 1994 er helt riktig, men så var det altså denne Mark Perry. Han var 17 år da han ligadebuterte med scoring to år senere. Dette var oppsiktsvekkende på flere måter. Perry var forsvarsspiller, og målet i en 3-2-seier på Oakwell i Barnsley i 1996 ble hans eneste scoring på seniornivå. Mark Perry spilte omlag 75 A-kamper for QPR mellom 1996 og 2002. Da var det slutt, han måtte legge opp som 23-åring etter en stygg kneskade.

Lars Erling Næss klarte alle tre, og ettersom han var den eneste som pirket inn Perry må vi aktivisere den lite benyttede regelen som gir bonuspoeng. Han får to pinner ekstra for det, og scoret dermed 5 i siste runde.

Deltakelsen i siste runde bar preg av at dette var en vanskelig pakke. Knut Aksnes, Ørjan Hestetun, Magne Buset og Marius Troldmyr fikk 2 poeng og Stig Anderson 1.

Dermed endte vårsesongen slik;

10 poeng: Lars Erling Næss.

8 poeng; Magne Buset, Knut Aksnes og Marius Troldmyr

6 poeng: Stig Løken og Ørjan Hestetun

5 poeng: Stig Andersson  

3 poeng: Tore Karlsen

2 poeng: Frode Rekve og Roy Hojem

1 poeng: Steinar Engebretsen, Øyvind Engelsjord, Eivind Vasstrand og Kjetil Bjølgerud.

Dermed tar quizredaksjonen ferie i noen uker. I god tid før seriestart kommer vi tilbake med vår årlige «overvintringsoppgave». Deretter blir det nye kunnskapstester fra august til desember.

I mellomtiden er det bare for quizredaksjonen å ønske norske QPR fans i sin alminnelighet og våre trofaste quizdeltakere i særdeleshet en god sommer. Det kommer vi nok til å få også, for vi kommer jo ikke til å irritere oss over ett eneste bortrotet seriepoeng på nesten to hele måneder!

  • Quiz

    Gratulerer til Lars Erling! Og tusen takk til quizredaksjonen for innsatsen med et kjempeflott konsept!

    2018-07-03 23:56:28
    [Svar]