Av STEINAR SÆTHER

Vi fikk det vrient mot divisjonens nest dårligste lag. Men dette er så typisk for romjula hvor spillerne i klubber som ikke kan rotere for mye, blir slitne i huet og beina. 0-0 var et litt tilfeldig resultat ettersom juksehoopsa hadde både spill og store sjanser, mens vi hadde få men store sjanser, og da tenker jeg spesielt på Leistner som traff tverrliggeren 2 ganger.

Nye 72 timer har gått når lagene løper ut på Villa Park klokka 16.00 tirsdag. Hvilke spillere må lagene hvile? Begge lags managere tenker nøye gjennom hvem de stiller med, for allerede lørdag er det nye kamper, da FA-cupen. Skal den nedprioriteres? Villa har Swansea hjemme, vi har Leeds (uten Peter Lorimer!) på Loftus Road.

Villains var en favoritt hos meg til å rykke direkte opp, det foran M`boro. Men Steve Bruce fikk det ikke til utover høsten, laget plasserte seg tidlig ned i nedrykksstriden. Etter at Bruce rydda kontoret og Smith satte permene sine der i stedet, har ting gått bedre. Nei, laget har ikke tatt helt av, de sliter litt med ulike ting og de uavgjorte kampene kommer for ofte. Dog er de helt i ryggen på oss, vi er 8, de er 9. Kun ett poeng skiller.

Fortsatt er det norges nr. 2 som regjerer mellom stengene. ØH Nyland har stått veldig bra og har ingen reell konkurranse på den plassen. Forsvaret er nesten alltid det samme: Hutton, Chester, Tuanzebe og Taylor. Nå blir det minst to endringer fordi både Taylor og Tuanzebe er skadet. Bree er nok en av erstatterne, deretter er det uvisst. Kanskje tilbakekalte Elphick rekker kampen?

Midtbanen er heller ikke skadefri. Grealish er ute, han har spilt det meste av høsten. Uansett kan manager Smith glede seg over McGinn, Adomah, El Mohamady og Hourihane. Om noen av dem trenger pause vil enten Whelan, Bjarnasson eller Jedinak rekke opp hånda. I angrep er det Tammy Abraham som glimrer. 14 mål har det blitt nå og ved siden av seg spiller ofte Kodija. Bolasie er heller ikke ueffen.

I mine øyne er hjemmelaget favoritter. Når en ser på spillergruppa MÅ en forvente at de kjemper om opprykk i mai. Men de også virka slitne mot Preston lørdag borte og klarte kun 1-1 etter lenge å ha ledet. Altså blir ting utligna når slitne spillere ikke hviles.

Våre egne fravær med skade er Hemed, som blir borte til februar en gang, Cameron, Rangel og Baptiste. Da skal jeg ikke glemme denne gang å nevne Luongo som er i Asia med Australia. Godt vi ikke har noen til Afrikamesterskapet, sier nå jeg... Imidlertid er Manning tilbakekalt fra Rotherham og kan få spilletid.

Holder en knapp på U i denne kampen. Kanskje 1-1?