Av DAG HÅKON HELLEVIK

Spørsmålet i februar var hvem som er den eneste QPR-manageren som har ledet laget i en eller flere eliteseriekamper i to adskilte (ikke sammenhengende) sesonger, og som har vært fast ansatt i jobben begge ganger. Vi har fått påpakning for at spørsmålet ikke var helt presist - for vi glemte å understreke at det også handlet om to adskilte «regjeringsperioder». Harry Redknapp har jo for eksempel også ledet laget i to ikke sammenhengenede eliteseriesesonger, men det var ikke fordi noen andre hadde hatt jobben i mellomtiden. Det var fordi vi tilbrakte en sesong i The Championship. 
 
Men det handlet altså om samme manager i to adskilte ansettelsesperioder, og vi håper at alle som var interessert i å delta i konkurransen forsto dette. Da er feltet begrenset til to. Frank Sibley har vært QPR-manager ved ikke mindre enn tre anledninger, og han ledet laget i eliteserien både i 1977/78 og i 1984/85. Men fra desember 1984 da han overtok etter Alan Mullery og fram til juni 1985 var Sibley bare midlertidig ansatt på en kontrakt lik den Chris Ramsey har i dag. 
 
Derfor er svaret altså den omstridte skotten Tommy Docherty, til tross for at han faktisk bestyrte bare fire eliteseriekamper med Rangers! Han fikk tre kamper i løpet av 14 kaotiske dager i november 1968, og ble ansatt igjen etter nedrykket  fra gamle Divisjon 1 i 1979. Men han startet i jobben før sesongens siste seriekamp i mai 1979, og det var da han fikk sin fjerde.  
 
De som bidro med riktig navn på blokka var Lars Erling Næss, Frode Rekve, Magne Buset og Steinar Engebretsen.  Dermed har Magne og Frode to riktige svar etter to oppgaver, mens Stian Karlsen, Knut Aksnes, Trond Williksen, Lars Erling Næss, Steinar Engebretsen  og Tore Karlsen har ett. 
 
En tredje som har vært ansatt to ganger mens QPR har vært i toppserien var Alec Stock, men han ledet aldri en kamp på dette nivået. Han var sykemeldt høsten 1968 og fikk sparken før Docherty ble ansatt. Senere  ble han ansatt på nytt sommeren 1978, men han trakk seg før sesongen startet. Også Gerry Francis ble nevnt av noen av våre innsendere, men hans andre managerperiode var på liganivå to fra 1998 til 2001. 
 
Marsoppgaven håper vi er lettere å forstå. Spørsmålet lyder, enkelt og greit:
Hvem er den manageren i QPRs historie med det høyeste poengsnittet per kamp på øverste liganivå?
Vi kan røpe at det ikke er nevnte Docherty som fikk en seier og tre tap på sine fire kamper, og med 3 poeng delt på 4 blir snittet hans 0,75. For her er alle resultater regnet om etter dagens poengregler. 
 
Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til mai.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.  
 
Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også. 
 
Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen sesongslutt.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 5. april.   
 
Svarene sendes til: 
daghakon@besonet.ch 
Skriv (og det er veldig viktig) MARSQUIZ i emnefeltet