Av ALLAN KLO

Feng shui er en tre tusen år gammel kinesisk tradisjon som går ut på å plassere og arrangere rom for å oppnå harmoni med miljøet. I Malaysia står disse skikkene sterkt, noe som det siste året har ført til en aktivitet på Loftus Road som etter eiernes syn kan bidra til bedre sportslige resultater (!).

Det begynte i det små i fjor høst. Da ble en sirkel av tre, omlag én meter i diameter, gravd ned ved sidelinja. I utgangspunktet ville eierne plassere tresirkelen under midtbanepunktet. Dette ble blankt avslått av både klubbledelsen og The Football League, og man gikk da for et kompromiss.

I tillegg har klubben hentet inn guruer for å blant annet flytte på møbler, som angivelig skal skape mer harmoni for ansatte og spillere. Dette skriver utskjelte The Sun.

Flagg
Men det er mer. Noen måneder ut i forrige sesong dukket det opp fire små flagg, festet til hver av flomlysmastene. Som vi alle vet, hjalp verken magiske flagg eller ditto trekonstruksjon på resultatene. QPR berget faktisk plassen i championship med et nødskrik. Så mye for Feng Shui der altså.

Dreier resepsjonen 90 grader
Om det er dette som har ført til mer drastiske tiltak, vites ikke. De siste ukene har det imidlertid tatt helt av, og håndverkere har gjennomført en fasadeendring på Loftus Road som innebærer en dreining av vinduer og inngangsparti. Resepsjonen, altså spillerinngangen, skal snus 90 grader. Årsaken er at dagens vindu vender mot det som angivelig er et døende tre på motsatt side av South Africa Road...

Eierne ønsket i utgangspunktet å sage ned treet, men fikk avslag fra Hammersmith and Fulham Council. Dermed ble det hentet inn bygningsarbeidere som i disse dager hamrer løs på resepsjonsområdet for å tilpasse stadionfasaden til flere tusen år gammel overtro.

Shirieene Hajamaideen
En rekke vinduer er dreid en tanke på skrå for å møte kravene til Feng Shui, og ikke minst, kona til Ruben Emir Gnanalingam. Ruben deler for tiden styreledervervet i QPR med Tony Fernandes, men det er Shirieene Hajamaideen som er arkitekten bak fasadeendringene.

Kampen for/mot eldgammel overtro har fått en prislapp på rundt 700.000 kroner.

Undertegnede har sendt flere relevante spørsmål til både klubbledelsen og QPRs medieavdeling om saken, uten å få svar.