Forutsetningene til lagene var ganske forskjellig. Reading lå utsatt til med 36 poeng og hadde skiftet manager i landslagspausen, mens QPR har trygget plassen med fin form den siste tiden og langt på vei sikret fornyet kontrakt med sine 47 poeng.

Det var da også Reading, og deres nye manager Paul Clement, som tok alle poengene, men hadde undertegnede vært Reading-supporter så hadde nok bekymringen over prestasjonen vært ganske stor. QPR var nemlig, hvis man ser bort fra det første kvarteret, de klart beste laget på banen denne fredagskvelden.

Ian Holloway mønstret et mannskap som var litt preget av at laget ligger i et vakuum på tabellen. Fire bytter fra forrige match mot Fulham ble utført. Eze, Manning, Smith og Luongo var ikke med fra start denne gangen. Scowen, Washington, Cousins og Smyth var inne i varmen. Hadde denne kampen vært prioritert som "svært viktig" så hadde neppe Luongo og Smith startet på benken.

Det betød denne lagoppstillingen:
Smithies med Furlong, Bidwell, Onuoha og Lynnch i backrekka foran seg. Cousins, Freeman, Scoren og Wszolek på midtbanen, og kombinasjonen Smith/Washington på topp.

Bløtt
Ordet bløtt er beskrivende for hvordan gressmatten på Madejski stadion fremstod denne fredagskvelden. Ikke ideelle forhold for finfotball, og det ble det da heler ikke levert. Gressmatten var gjennomblaut og regnet sildret ned da dommeren blåste i gang oppgjøret.

Frem til kampens eneste scoring så var det svært lite interessant å referere til.

Aluko-show
Reading sin midtbanejuvel, Sone Aluko, ble matchavgjørende med en forrykende scoring i det 13.spilleminutt. Han mottar ballen på siden, nesten ved midtbanen med Jake Bidwell i ryggen. Han vender elegant vekk Bidwell og setter fart innover i banen. Bidwell henger på, men kommer aldri helt oppi duellen igjen og når Aluko lader kanonen fra drøye 20 meter og bøyer kula opp i krysset så kan man ikke annet enn å ta av seg hatten for prestasjonen.

Ikke imponerende forsvarsspill, men den type scoringer er vanskelig å gardere seg mot.

Tar over matchen
Etter at Reading var best frem til scoringen, så kom QPR bedre og bedre utover i oppgjøret. Det resulterte i noen brukbare muligheter før pausen ved Washington og Smyth, men QPR hadde for dårlig trykk i den siste tredjedelen av banen.

Skal ikke la dette ta for mye plass, men Conor Washington er en frustrasjonsspiss i undertegnedes øyne. En spiss som altfor ofte ser ut til å være blottet for selvtillit. Jeg begynner å tro at det ikke er selvtillit som mangler, men rett og slett begrensninger som fotballspiller. Det er veldig ofte nesten, men når mottaket er hardere enn skuddet (som en vis mann, Ivar Hoff, engang sa) så blir det rett og slett lite effektivt.

Etter 41 minutter får QPR ballen i mål. Dessverre avblåst for en korrekt offside. Luke Freeman drar seg inn i banen etter en corner og fyrer av fra 20 meter. Joel Lynch styrer ballen elegant videre med hælen, men reprisen viser at han var 1-2 meter offside når skuddet gikk.

Ett lag på banen etter pause
Om QPR tok over matchen før pause, så eide de oppgjøret fullstendig i den andre omgangen. De største sjansene kommer etter at Holloway gjør sitt første bytte etter 58 minutter. Matt Smith erstattet Conor Washington og det skulle vise seg å bli mer trykk i boksen til Reading etter dette.

Syv minutter etter byttet komer det en gedigen mulighet for vår høyreiste spiss. Mitt Smith har scoret syv mål med hodet denne sesongen, flest i championship, og burde gjort sitt åttende da innlegget til Bidwell fant hodet hans etter 64 minutter. Headingen fra 6-7 meter stryker på utsiden av krysset.

Smyth-forsøk og dobbeltbytte
Paul Smith kommer til en flott skuddmulighet et par minutter etter headingen til Smith. Han får bra klem på avslutningen fra 16 meter, og treffer da også innenfor "ramma". Mannone i Reading-buret gjør en god redning og får slått til corner.

Etter 74 minutter må Smith vike plass for Eze, og Holloway gjør også sitt siste bytte for kvelden samtidig da han setter inn Luongo for Cousins.

Rødt kort
Eze har ikke vært mange minuttene på banen før han viser seg frem. Kommer til avslutning rett utenfor 16-meteren og markkryperen går rett på utsiden av den høyre stangen til keeper Mannone.

Etter 81 minutter klipper Reading-spiss Kermorgant ned Darnell Furlong. Kermogant kom inn 20 minutter tidligere, pådro seg gult kort etter 10 minutter og fikk sitt andre for taklingen på Furlong. Det var neppe det han hadde sett for seg den godeste Kermogant, men det røde (eller de to gule rettere sagt) var det lite å si på.

Straffe!
QPR presser på i sluttminuttene og Reading har mer enn nok med paniske klareringer. Minuttet på overtid så kan man lese fortvilelsen i ansiktet på Rwading-spillerne da Wszolek går i bakken på innsiden av 16-meteren. Straffen er soleklar og det ser ut til at QPR skal komme tilbake å ta med seg poeng.

Mannone mot Bidwell. Bidwell setter straffen til venstre for Mannone i keeperhøyde. Mannone går riktig og har må problemer med å slå ballen ut i "sikkert" område. God redning, men langt fra imponerende avslutning fra 11-meteren av Bidwell. En gavepakke til enhver keeper som går riktig...

Etter fem minutter tillegg så er kampen over og Reading-spillerne kan juble over tre poeng i debuten til Paul Clement som manager. For QPR si del ble kampen mer og mer frustrerende ettersom man gjør en god bortekamp uten å få hull på byllen. Med normal uttelling så burde man ha hatt minst ett poeng med seg i bagasjen hjem til Vest-London.

3243 QPR-supportere hadde tatt den korte turen til Reading denne kvelden. De skapte skikkelig stemning og lagde stort sett mer lyd enn hjemmefansen. Deilig å høre!

Det ble lite å juble for denne gang, men tapet er rett og slett ikke veldig vesentlig for oss akkurat nå. Nå er tre av de fire neste kampene på Loftus Road og et QPR-lag i bra form er nok sugne på å vise seg fra sin beste side der...