Michael Robinson 1958 - 2020

I en tid hvor QPR-fansen fnyser ved tanken på de tidligere Champions League-vinnerne vi har hatt i klubben er det på sin plass å huske at vi i gamle dager hadde meriterte spillere som kom til oss og faktisk gjorde sitt beste.

Av DAG HÅKON HELLEVIK

En slik var Michael Robinson som ankom W12 fra Liverpool etter på ha vunnet både ligaen, ligacupen og den «ordentlige» Europacupen på en og samme sesong. Han fikk medaljene sine, men han stilte bak storheter som Kenny Dalglish og Ian Rush i kampen om fast plass og valgte å flytte for å få mer spilletid.

Han var en del ut og inn av QPR-laget også, men i 1985/86 var han med på ferden til ligacupfinalen på Wembley. Vi husker ham først og fremst for det avgjørende 2-0-målet fra 40 meter mot Chelsea i kvartfinalen, en lobb over hjemmekeeper Eddie Niedzwiecki som hadde rotet vekk ballen midt på egen halvdel i et forsøk på å starte et angrep.

Mike Robinson var i Preston, Manchester City og Brighton før han kom til Liverpool. På sørkysten huskes han som mannen bak pasningen som Gordon Smith ikke scoret på da Brighton kunne avgjort FA-cupfinalen mot Man United i 1983. I stedet ble det omkamp og tap 0-4. 

Mike var i QPR i to halve og en hel sesong, fra desember 1984 til januar 1987. Han avsluttet tiden som spiller i spanske Osasuna, og ble deretter boende i Spania hvor han fikk en lang TV-karriere. Like før jul i 2018 fortalte han selv i et radiointervju at han hadde fått en ondartet kreft som ikke lot seg kurere. Han døde 28. april 2020 som den tredje fra QPRs finalelag anno 1986 til å gå bort i relativt ung alder. De to første var Alan McDonald og Robbie James.