Av Ole Herman Larsen

Etter en mildt sagt ruskete start på sesongen har Millwall FC omsider fått noe mer skikk på sakene med flere gode resultater. Siste to kamper har det derimot buttet kraftig med 9 baklengs og 2 bare scoringer. Sist kamp ledet laget fra Sør-Øst London 0-2, men tapte 5-2 til slutt mot Bournemouth. Hva skjedde i den kampen mon tro? – Et rødt kort ødela sannsynligvis for løvene den gang.

Steve Lomas krevde før kampen mot QPR at alle 11 må være på hugget på banen i alle 90 minutter +, dersom det skulle bli igjen poeng til hjemmelaget.

Etter 2 uker med «International break» kunne man forvente at begge lag «stilte med friske bein».Det er hvert fall hva man sier på sykkelspråket. Beina fikk jeg derimot ikke se, men å lytte til QPR Player var min kilde for kampen. Blir nesten litt nostalgisk å høre kamper på radio, men sånn er livet i Championship.

Laget
Ikke mange som hadde blitt rike på oddsen ved å tippe at Green, Simpson, Dunne, Hill (bursdagsbarn) og Assuou-Ekotto skulle velges fra start. Henry og Hoilett var tilbake i startoppstillingen og dermed endringer siden sist. O’Neill, Barton, Kranjcar samt Austin var heller ingen «bombe», så alt i alt ett safe valg av lag for Harry i dag.

Et interessant spørsmål før kampstart var om Shaun Derry skulle spille for hjemmelaget. Svaret var nei. At Danny Shittu skulle spille var derimot ventet, også han en gammel QPR kriger, som nå er fast inventar hos Millwall.

Første omgang
Bølget litt frem og tilbake i starten. Ble noen par cornere i innledningen, men ingen opplagte målsjanser. Livlig og brukbar underholdning i starten i følge mennene i radioen. God kontroll av QPR, men det blir ikke så mye farlig fremover. Nesten blitt et varemerke for oss og produsere få sjanser, men så lenge vi vinner er vi alle fornøyde. Det kom et brukbart skudd i stolpen fra Krancjar, som Forde i Millwall-målet bare måtte stå og se på. Stang ut.

Etter dette kom Millwall sterkere tilbake, noe som resulterte i ett par cornere.
Fra radioens menn høres det ut som en kraftig dytt skulle resultert i en straffe til Millwall. Helt oppklart straffe i følge «hjemme-kommentatorene». Neste kommentar var at "er ikke dette straffe, så blir det aldri straffe".  Ikke vet jeg... Ingen straffe ble dømt.

Så kontrer QPR og etter 26 min. putter Kranjcar sitt første i QPR-trøya.  0-1, mens kommentatorene fortsetter å fokusere på at det skulle vært straffe i andre enden.
Kranjcar virket «kvikk» i dag og hadde i kampen flere brukbare sjanser.

Millwall presterer lite og for meg høres det ut som QPR har god kontroll i første omgang. Hva Lomas skal finne på diskuteres av gutta på radioen, som tydeligvis er skuffet med hjemmelaget.

At vi gikk til pause med 0-1, skyldes kort og godt at Rangers var det beste laget. Det ble lagt til 2 små minutter.

2. omgang.
Millwall langt friskere i starten på andre og har tydeligvis fått noen klare meldinger i pausen.

Det går ca. 6 minutter, så ryker vi på en baklengs etter at Trotter finner McDonald som gjør seg fortjent til lønna. Millwall har skrudd opp tempoet og hjemmefansen er virkelig med. 1-1.

Bølger litt frem og tilbake etter utligningen. Austin får en ball fra Kranjcar å jobbe med. Center forwardens viktigste oppgave er å score mål og det skjedde i det 69 minutt. Ikke straffe denne gangen. Det står 1-2 og det føles som vi er tilbake på vinnersporet. Et par kjappe pasninger og så sitter’n. Kranjcar og Austin har et ekstra gear og det må vi utnytte kamp for kamp.

I 71 minutter kommer Faurlin inn for Kranjcar og jeg hører QPR fansen gir fullt jern for å støtte bortelaget. Fantastisk support de gir laget. Faurlin raskt farlig frempå et par ganger og vil tydeligvis vise seg frem.

I 81 minutt kommer Matt Phillips inn for Hoilett, hvor sistnevnte ikke hadde en altfor god dag på jobben, og på langt nær så farlig i dag som i siste kamp mot Barnsley. Jenas kommer inn på tampen for å sikre alle 3 poeng hjem til W12.  Et artig poeng er at på Sky og flere andre nettsider skriver de at det var for Faurlin, men jeg tror det må ha vært for Henry. I så fall spilte Faurlin bare 13 min. Jeg fikk det ikke med meg rett og slett.

Millwall trøkker på mot slutten og ønsker virkelig å få med seg ett poeng og 5 minutter legges til. 2-2 kommer etter et mål fra Jenas Easter, langt inn i overtiden, og kommentatorene hevder at spiller hjemmelaget slik resten av sesongen, så blir det mye å glede seg til.

Farlig å skrive, men antakelig skal QPR også være fornøyd ett poeng. Straffesituasjonen i første omgang, ville fort ha gitt et annet kampbilde. The Den er alltid vanskelig for andre London lag og det viste seg også i dag.

Trodde faktisk vi skulle klare dette, etter at vi gikk opp til 1-2, men hjemmelaget ville mye og kjempet som løver og fikk med seg ett viktig poeng.

Hva som skjedde med QPR i denne kampen kan man selvsagt bare spekulere i. Vi spiller ikke dårlig, men vi glitrer vel heller ikke. Lenge siden vi har ledet en kamp to ganger, for så å gi fra oss 2 poeng i kampens aller siste fase.  At Burnley vant borte mot Ipswich, betyr at «batteriene må full lades» før neste helgs TV-viste bortekamp mot nettopp ligaleder Burnley. At vi ikke leder tabellen, skyldes at vi har en kamp til gode – hvis noen kom i skade for å lure på det.

Sluttkommentaren må bli at denne gangen klarte Løvene og temme Dronninga, og det mest på grunn av god kampmoral.