En god forestilling mot Middlesbrough sist gjorde at vi, etter alle solemerker, er klare for championship-spill også kommende sesong. Det bar vi litt preg av mot et Wigan-lag som kjemper febrilsk for å beholde plassen etter å ha gått i administrasjon og antagelig ender opp med en poengtrekk på 12 poeng etter sesongslutt.

Warburton var tvunget til å gjøre én endring, men valgte å gjøre to etter lørdagens kamp. Matchvinner Hugill er ute og ble erstattet av Aramide Oteh, mens Luke Amos tok benkplass denne gangen og ga sjansen til Ilias Chair fra start.

Lumley hindret grusom innledning
Det var tydelig helt fra avspark at lagene var litt ulikt "påskrudd". Allerede etter fire minutter burde det stått 1-0.

Lowe gled inn i 16-meteren og fikk avsluttet upresset fra 14 meter. Joe Lumley hadde plassert seg riktig, var tålmodig og ble belønnet med en strålende redning.

Wigan kjørte oppgjøret og spesielt Naismith og Moore skapte trøbbel for oss gang på gang. Det skulle likevel gå drøye halvtimen før de fikk nettkjenning.

Ubarmhjertig
Moore blir tredd gjennom etter 33 minutters spill. Et famlende mottak blir til en fantastisk tilretteleggelse for avslutning, og når Moore først kom dit var han klinisk. Fra 13 meter banker han ballen knallhardt og utagbardt opp i Joe Lumley sitt korte hjørne. Litt flaks og mye dyktighet førte Wigan i førersetet. Helt fortjent!

Etter 3 minutter tillegg i den første omgangen fant pipeblåser Geoff Eltringham ut av lagene burde hvile litt.

Bedre andre omgang
Warburton gjorde et bytte i pausen. Amos inn for Ball.

QPR var mer på høyden i andre omgang, men fremdeles var det Wigan som ville mest og tok de avgjørende duellene som skulle til for å holde grepet om kampen. Moore fortsatte å skape uro i de bakre rekkene hos QPR og var centimeter fra å doble ledelesen etter 53 minutter da han prikket avslutningen rett utenfor stolperoten fra brillefin posisjon.

Warburton prøvde flere bytter etter 57 minutter når Oteh og Kane var ferdigspilt. Shodipo og Clarke entret gressmatten.

Tre minutter senere så skapte QPR sin største sjanse i kampen ved nettopp Shodipo.

Strøkent forarbeid
Shodipo viste at han har fart da han spilte ballen forbi sin markering og satte på turboen inn på siden av 16-meteren. Noen klyv senere var han forbi og i glimrende posisjon til å legge inn. Han finner Ilias Chair omtrent på straffemerket som får brukbar klem på avslutningen. Marshall i Wigan-buret redder mesterlig.

Etter dette har QPR sin beste periode av matchen, uten at de klarer å produsere noe stort.

Wigan trygget
Mot slutten av oppgjøret var luften ute av ballongen og Wigan var mest opptatt av å sørge for at poengene ble igjen på DW stadion. Etter mange bytter, oppstykket spill og fire minutter tillegg så var det hele over. Laget som ville mest og trengte det mest vant kampen. Ganske oppskriftsmessig i denne delen av sesongen egentlig. Litt kjedelig at spillere som Oteh ikke klarer å vise seg frem enda litt bedre når han endelig fikk sjansen.