Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det tok Manchester Citys Sergio Aguero fire minutter å løpe fra engelsk fotballs minst kompetente trebacklinje og demonstrere at han ikke var interessert i noen gjentakelse av QPRs nestenmirakel fra 2012. Der og da brøt gjestenes lag sammen, og det vi fikk servert var et 86 minutter langt mareritt.

Immimellom fikk vi også demonstrert hvorfor City anno 14/15 ikke ble en seriøs tittelkandidat. Vi så deres defensive svakheter da Charlie Austin fikk en heading i mål underkjent for en marginal (men riktig idømt) offside, og vi så dem da Leroy Fer lobbet i tverrliggeren og  Joe Hart med nød og neppe rakk tilbake til streken for å redde Bobby Zamoras litt for løse heading på returen.

Men i forhold til QPR anno 14/15 var kvalitetsforskjellen så stor at en redusering eller to ikke ville gjort noen stor forskjell. Vi spilte med en formasjon vi ikke behersker, med en bakre rekke uten tempo og med 10 utespillere som ble mer og mer paralyserte jo lengre kampen varte. Og den varte veldig, veldig, veldig, veldig lenge.

Scoringene, bare for å ha sagt det, kom ved Sergio Aguero (4 min) Aleksandar Kolarov (på et nydelig frispark etter 32), Aguero igjen (50) Aguero enda en gang ( han fullførte hat-tricket på straffe etter 65), James Milner (70) og David Silva (87).

Det var egentlig greit at nedrykket ble bekreftet med en kamp hvor vi var så svake at det bare understreket hvorfor vi ikke er gode nok for Premier League. Dessuten fikk vi enda en bekreftelse på at QPR er den klubben hvor ingen ting som kan gå galt lar være å gå galt. Mot samme motstander i november mistet vi et mål fordi det ble dømt fordel City etter at deres egen keeper hadde tatt et ureglementert utspill, og før denne kampen mistet vi Sandro fordi visaet hans hadde gått ut!

 Vi har nå de facto rykket ned, og det samme har Burnley. Det eneste vi har igjen å glede oss til, er å oppleve et tredje lag synke ned i den samme myra. Er vi heldige kan vi i vår siste hjemmekamp bidra til at det blir Newcastle. Gleden over andres ulykke er tross alt en slags glede det også.

 

QPR: Green, Caulker, Dunne, Hill, Phillips, Henry, Barton, Yun (Wright-Phillips 86), Fer (Kranjcar 78), Austin, Zamora (Hoilett 58).

 

Gult kort:(surprise surprise) Joey Barton