Av DAG HÅKON HELLEVIK/STIAN KARLSEN

QPR sin fremtid er slett ikke er så svart som vi har fryktet, hvis vi skal tro klubbens hovedeier Tony Fernandes. Fernandes, en evig optimist må vi kanskje tilføye, mener at situasjonen er mye bedre nå enn da vi rykket ned for to år siden.

De fleste dyre og mislykkede innkjøpene er borte fra lønningslistene, klubben har i Les Ferdinand en sportsdirektør med et hjerte i QPR, og ikke minst har QPR eiere som har lært av sine dyre feiltrinn. De er klokere i dag enn hva de var i går insisterer samme Fernandes, som også understreker at han har beholdt både entusiasmen og langsiktigheten overfor klubben.

Og ikke minst har Football League bekreftet at det ikke er snakk om å sende QPR ned i The Conference. Forhandlingene om oppgjør for bruddene på de økonomiske fair-play-reglene pågår riktignok fortsatt og de kan resultere i både bot, poengtrekk og begge deler. Worst case nå er et poengtrekk så stort at vi risikerer å rykke ned i League One, men det er likevel stor forskjell på å kjempe seg tilbake fra tredje kontra femte liganivå.

Men uansett står eiernes langsiktige forpliktelser ved lag insisterer Fernandes. Og for Ramsey antar vi dette betyr ferie i Blackpool. Close season er ikke tiden for høye paraplydrinker på fjerne strender, til det er runddansen med spillere, agenter og klubbdirektører for tidkrevende og intens. Det skal kjøpes, selges, lånes og forhandles til den - forhåpentligvis - store gullmedalje, og det er oppgaver som bør utføres av en manager og en sportsdirektør som er både fysisk og mentalt til stede.