Av DAG HÅKON HELLEVIK

Da snakker vi om pauseresultatene, som i 15 av de siste 18 ligakampene har vært 0-0. De tre øvrige har endt 1-0 til oss. Det betyr at vi har spilt 18 ligakamper på rad uten å slippe inn mål i første omgang, og at vi selv bare har produsert 3 scoringer på de samme 810 minuttene med fotball.

Heldigvis har andreomgangene vært mer innholdsrike, ellers ville vel også tilskuertallet vært nede på null. Men for poengfangstens del burde vi nok beholdt pauseresultatene i disse kampene som sluttresultat, for da hadde vi i dag hatt 39 i stedet for 36 poeng totalt.

I de samme 18 kampene har vi sluppet inn 13 mål etter pause, så det er lett å konkludere med at spillerne er for dårlig trent. Mange av baklengsmålene har da også kommet begredelig seint. Etter Brighton-kampen 15 desember har det bare hendt en gang (mot Rotherham da vi vant 3-0) at QPR har scoret kampens siste mål, og både mot Bristol City (1-1), Ipswich (1-2), Huddersfield (1-1), Hull (1-2) og Blackburn (1-1) har motstandernes avgjørende scoring kommet i minuttt 80 eller senere.

Men er vi egentlig for dårlig trent? Alle kan nok komme seg i litt bedre form enten de er fotballspillere eller ikke, men faktum er samtidig at vi har scoret like mye som vi har sluppet inn i de 18 andreomgangene! Summen er 13-13, og også vi har scoret en del sene mål: Onouha mot Reading, Austin mot Brighton, Polter mot både Huddersfield, Rotherham og Hull. Så kanskje handler det om tilfeldigheter? Sesongen under ett har nemlig QPR spilt sine 29 førsteomganger 10-10 og sine 29 andreomganger 25-25. Stort jevnere kan det ikke gjøres.

Det eneste vi har å lære av disse tallene er kanskje at neste gang du drar til Loftus Road kan du godt sitte på The Green pub helt til pausen nærmer seg slutten. Velger du å ta en ekstra pint i stedet for å møte til kampstart så går du antakelig ikke glipp av så mye.