Av STIAN KARLSEN

Rekken på seks tap er forlenget til syv. Vi spiller ikke dårlig og har hatt marginene mot oss, men denne kampen vant Middlesbrough komfortabelt.

Det var fire endringer i startoppstillingen siden sist. Ingen Joel Lynch, Matt Smith, Luke Freeman eller Nahki Wells fra start denne gangen. Grant Hall, Ryan Manning, Ebere Eze og Tomer Hemed kom inn på laget. Byttene så tilsynelatende fornuftige ut, men at McClaren velger å spille Ryan Manning ute på kant når Bright Osayi-Samuel sitter på benken ser noe merkelig ut.

For de som lurer på statusen til Luke Freeman, etter skaden han pådro seg sist, så er snakk om et mindre alvorlig hofteproblem som man ikke ville risikere til denne matchen.

Tidlig baklengs igjen
QPR har gjort det til en vane å slippe inn tidlige mål den siste tiden. Mot WBA på tirsdag tok det fire minutter, og Middlesbrough skulle toppe dette ved å dytte ballen i mål allerede i det andre spilleminuttet av matchen. Jonny Howson startet i bakrom og fikk innlegget perfekt på foten. Joe Lumley kom ut og ballen traff ham og tilbake i Howson før den trillet inn i det tomme buret. Forsvarsspillet under enhver kritikk. Vi må være på plass når matchen starter!

Det er ikke bare når matchen starter forresten da QPR sitt forsvarsspill bidrar til de fleste mulighetene hjemmelaget kommer til i denne kampen.

Ebere Eze prøvde seg kort tid etter ledermålet, man avslutningen fikk Boro-keeper Randolph komfortabelt slått til corner.

God Besic
På hjemmelaget gjorde midtbanespille Muhamed Besic seg godt bemerket den timen han spilte. Først ved at han fikk han gult kort etter 14 minutter, så minuttet senere avanserte han fra egen 16-meter og avsluttet centimeter utenfor målet fra QPR sin 16-meter.

Etter 31 minutter satte han opp Fletcher på venstresiden. Fletcher avanserte inn i feltet og fyrte løs med venstrebeinet opp i kortehjørnet til Lumley til 2-0. Mulig Lumley burde vært med på notene, men han må dele denne med en svært ryggende og defensiv Darnell Furlong.

To burde vært tre før pause da Toni Leistner rotet det til for seg selv og forærte ballen til Assombalonga. Alene med Lumley prøvde Assombalonga og sette ballen mellom beina på keeperen, men nå var Lumley med på det som skjedde og ballen gikk tilslutt til corner.

Lagene gikk til pause på 2-0 og Middlesbrough så ut til å ha veldig god kontroll.

Manning ut, Osayi-Samuel inn
McClaren måtte gjøre noe i pausen og gjorde det mest åpenbare valget da han tok ut Manning og erstattet ham med Osayi-Samuel.

QPR startet best etter pausen og nettopp Osayi-Samuel fikk en brukbar sjanse tidlig i omgangen. Han dro seg inn fra sin kantposisjon og avsluttet godt, men utenfor. Det var likevel ikke så mye QPR hadde å tilby offensivt, og virket planløse. McLaren gjorde sitt andre bytte halvveis i omgangen da han satte inn Matt Smith for Tomer Hemed. Da var det i alle fall ingen tvil om hvordan laget skulle spille.

Det var likevel hjemmelaget som hadde de største sjansene. Assombalonga kom nok en gang én-mot-én etter 75 minutter og nok en gang var det Lumley som vant duellen da han var raskt nede til sin venstreside.

Siste bytte og siste sjanse
Etter 81 minutter kom Nahki Wells på banen for Pawel Wszolek. Han skulle få sin sjanse til redusering med fem minutter igjen på klokken da han var alene med Randolph. Han klarte ikke presse inn "markkryperen".

Det ble etterhvert veldig behagelig for hjemmelaget og da dommer Madley blåste av oppgjøret var det helt fortjent på stillingen 2-0 til Middlesbrough.
Spillet er ikke så verst generelt sett, men når man sliter i begge ender av banen så er det lite som nytter. For mange personlige feil defensivt og for lite kreativitet og kliniske avslutteregenskaper gjør at man for tiden taper championshipkamper.

Ingen tid til å gråte over spilt melk da Leeds United venter på Loftus Road allerede på tirsdag.

Vi er fremdeles 9 poeng over streken med en "hengekamp" på lagene der nede, men vi må begynne å ta poeng igjen. Helst allerede tirsdag!!