Av STIAN KARLSEN

Amerikaneren Lee Hoos har blitt ansatt og kommer fra den samme stillingen hos nedrykkskollega Burnley. Der har han vært siden 2011, og skal man tro mediene er det, i tillegg til nye utfordringer, delvis av familiære årsaker til at han nå flytter til London. 

Philip Beard ble kritisert for å ha lite kunnskap og erfaring med drift av en fotballklubb da han ble ansatt i QPR av Tony Fernandes i 2011. Den samme kritikken kan neppe komme etter ansettelsen av Lee Hoos som har jobbet innenfor fotballen siden 1998. Den gang kom han fra kjøpesenteret Harrods og ble ansatt i Fulham av Mohamed Al-Fayed. 

Etter dette har han vært i Leicester og Southampton før han altså kom til Burnley i 2011. Hoos er vant til å jobbe med stramme budsjetter og ga oss en smakebit av hva vi har i vente når 53-åringen ankommer Loftus Road i løpet av sommeren. 

- Spillerlønninger er den desidert største kostnaden i en fotballklubb. Min jobb er å rasjonalisere lønningslisten. Enkelt og greit for å få mest mulig ut av hver investerte krone. 

- Jeg er fullt klar over overgangsfasen klubben er inne i når nedrykket til championship nå er et faktum, men jeg er veldig entusiastisk med visjonen eierne har. Jeg liker å tro at jeg har bevist hva jeg kan gjennom alle mine år med erfaring fra fire ulike klubber. 

Vi ønsker Lee Hoos lykke til i jobben, for jobb blir det garantert nok av! 

 U R´sss