Av STEINAR SÆTHER

1-1 ved pause og de 15 første minuttene av 2. omgang var visstnok "scrappy", i følge Get West London. Der og da var jeg sikker i min sak;  kampen mot Burton ville ende nettopp 1-1. Men til min - og helt sikkert andres  - store glede, begynte vi å spille fotball igjen, og da var hjemmelaget sjanseløse. Da har vi på kort tid gjort noe særdeles viktig, vi har slått 2 av bunnlagene på deres egen arena. Med det har vi skaffa oss en tryggere avstand nedad om det trengs seinere. Men vi har lov til å sikte høyere nå med den given som er i laget. Først øvre halvdel.

Nå kommer et opprykkstenkende Middlesbrough inn dørene på Loftus Road. I romjula fikk Gerry Monk sparken ettersom en niendeplass var svakere enn forlangende, og Tony Pulis blei henta inn. Plasseringsmessig har intet skjedd, Boro er fortsatt nummer 9 etter èn seier og to tap siden skiftet. 

Tabelltallene forteller at ikke alt har vært på stell hittil, fordi 12-5-10 og 35-27 ikke er godt nok om en vil være med i opprykkskampen. Når det er skrevet, det er kun to poeng opp til Sheffields forenede på nederste opprykksplass. Men derifra er det 4 nye poeng opp til de neste som er Bristol City og Aston Villa. På reis vekk fra østkysten har Boro 5-3-5 og 20-16, som slett ikke er så ille. Lagene som har fått unngjelde når Boro har gjestet dem er Preston, Wednesday, Hull, Reading og Bolton. Disse resultatene er spredt fra september og fram til første nyttårsdag. 

Randolph er fortsatt fast skuddstopper. De med flest kamper foran ham er Gibson og Christie. Midtbanen består som oftest av Leadbitter, Howson og Downing, mens Assombalonga er det åpenbare førstevalget lengst framme. Denne skadeplagede spissen har klart seg uten skader denne sesongen og har skåra 12 ganger.

På skadefronten er det en del spørsmål fredag kveld hos begge lag. Holloway kan måtte la være å bruke Baptiste mens Perch kan bli erklært frisk nok for a-laget nå. Wheeler og Cousins er antagelig ute, Smyth og Mackie garantert ute av spill. For Pulis er det noe tvil rundt influensarammede spillere - hvis navn ikke oppgis fra Teeside i kveld. 

QPR har tapt tre på rad mot Boro etter fire seiere før det. Boro vant 3-2 hjemme i september men har aldri vunnet to på rad mot oss. Holloway har ikke tapt en hjemmekamp som manager når Pulis har vært bortelagets manager, siden 1999!

Etter at unggutta fikk sjansen hos oss har det blitt en ny giv, også blant dem som så ut som salgsobjekter. Oteh, som skåra sist, har vist seg spissplassen verdig. Smyth skåra også i sin debut, Eze er superklar! Washington spilte plutselig en av sine klart beste kamper for oss sist og skåra og gjorde en målgivende.

Jeg ser på oss som små favoritter til denne kampen. Hovedtipset blir 2-1 til oss, dog er det en viss fare for U.