QPR - Charlton 3-3 (1-2)

Resultatet  var det minst interessante i det som i realiteten var to halve kamper mellom fire lag. Begge klubbene byttet hele mannskapet i pausen, og ikke mindre enn 23 QPR-spillere fikk vist seg frem i sesongens første treningskamp.

1 omg[1]
Laget i 1 omgang

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Kampen gikk uten tilskuere på QPRs treningsfelt på Harlington ved Heathrow. Steve McClaren satte opp begge lagene i 4-3-3. Flest nye fjes var det å se bakerst. Matt Ingram og Joe Lumley konkurrerer om keeperplassen, og det var Ingram som kom best fra det. Lumley leverte to svake inngripener på sine 45 minutter, hvorav den siste resulterte i 1-2 like før pause. Lagene scoret annenhver gang, og det var Charlton (Lyle Taylor, Igor Vetokele og Patrick Bauer) som ledet og QPR som utliknet hver gang.  Kampen ble spilt i ferietempo, men resultatet og kamputvikling forteller at dette hadde vært en thriller dersom det hadde stått om cupavansement eller seriepoeng.

Tony Leistners første kamp i QPRs midtforsvar skjedde med unge Giles Phillips som makker, Alex Baptiste spilte andre omgang i spann med Charlie Owens. De to etablerte sidebackene Darnell Furlong og Jake Bidwell spilte hver sin omgang sammen med henholdsvis Niko Hamalainen og Ossie Kakay. Medregnet målvaktene var det bare to av de ti bakerste (Bidwell og Baptiste) som hadde startet mer enn 20 kamper forrige sesong. Vi lar oss ikke stresse av tre baklengs her, men denne lagdelen er den desidert mest usikre slik troppen ser ut i dag. Heldigvis så Leistner positiv ut, han hadde kontrollen det meste av tiden, og også U23-spillerne Phillips og Owens får god omtale i kampreferatene.

De to midtbanetrioene hadde Josh Scowen og Ryan Manning i den defensive rollen med henholdsvis Ilias Chair/Ebere Eze og Luke Freeman/Jordan Cousins foran seg. Her er nok Scowen førstevalget når alvoret begynner. Både Chair, Cousins og Eze fikk gode skussmål, og sistnevnte fikk gleden av å score silly-seasons første mål.

På topp lå Matt Smith i første omgang med David Wheeler og Bright Osay-Samuel på vingene. I andre handlet det om Idrissa Sylla mellom Pawel Wszolek og Conor Washington. Her fikk imidlertid Aramideh Oteh slippe til de siste minuttene. Oteh hevet denne lagdelen da han kom inn, Sylla foretok seg svært lite og leverte en god søknad om sesongstart på tribunen.

Flere kandidater til førstelaget manglet i denne kampen. Mass Luongo har fortsatt VM-ferie, mens fraværet av Paul Smyth, Sean Goss, Grant Hall og Joel Lynch ble ikke forklart. Den som bekymrer oss mest er Hall. Han hadde et mareritt av en sesong i 2017/18, men rapportene sier at skadene er leget og at han har trent for fullt i Portugal. Vi håper å se ham i neste treningskamp, for bak de 20-åringene som spilte i backrekka mot Charlton må vi omtrent ned på guttelaget for å finne neste potensielle innbytter.

Det sier sitt om sommerens QPR-stall at da troppen under treningsleiren i Portugal spilte en internkamp i form av «De Gamle» mot «De Unge» måtte Sean Goss spille for «gamlelaget». Han er 22 år!

QPR - Charlton 3-3 (1-2)
Mål QPR: Ebere Eze 39, Conor Washington 60, Alex Baptiste 85

Første omgang: Lumley, Furlong, Leistner, Phillips, Hamalainen, Scowen, Chair, Eze, Wheeler, Smith, Bright-Samuel.

Andre omgang: Ingram, Kakay, Baptiste, Bidwell, Manning, Owens, Freeman, Cousins, Wszolek, Sylla (Oteh 78), Washington.