Av DAG HÅKON HELLEVIK

Klubben tar ikke noe partipolitisk standpunkt, det er neppe så lurt når man har en spillerstall hvor Joey Barton er en kjent radikaler mens Karl Henry offentlig støtter de konservative. Klubben ber imidlertid alle sine lokale supportere om å presse sine respektive kandidater til å støtte Rangers arbeid for å finne et nytt hjem i London Vest.

En slik politisk støtte er helt avgjørende for den byutviklingen Tony Fernandes ønsker i Old Oak. QPR er på kollisjonskurs med sin tidligere sponsor Cargiant som eier deler av den tomta klubben ønsker å bygge på, men det er til syvende og sist politikerne som vil ha det avgjørende ordet. Som i Norge kan man også i England ekspropriere privat grunn dersom sterke offentlige interesser tilsier det, og dette vil etter all sannsynlighet skje uansett hva som skal eller ikke skal bygges i området.

QPR har utarbeidet en tekst som klubbens ledelse nå ber sine supportere fremlegge for de kandidatene hver enkelt vurderer å stemme på. Her blir kandidatene bedt om å forplikte seg til å gjøre sitt ytterste for at QPR fortsatt skal kunne holde til i sitt opprinnelige nærområde.  Ved å støtte klubbens planer i Old Oak kan kandidatene både skape jobber og styrke lokalsamfunnet i tillegg til å videreføre en fotbaltradisjon som er mer enn ett hundre år gammel, heter det.