Af CLAUS LARSEN

Inden kampen blev wingspillerne Junior Hoilett og Matt Phillips testet for henholdsvis en forstræknings- og armskade, og begge spillere blev meldt klar til start på bænken. Onouha er langtidsskadet med en forstrækning og hverken Johnson eller Zamora var til rådighed i dag heller. Dette gav på forhånd mulighed for at den nye angriber Chevantón, som er kommet på en free transfer, kunne få spilletid, men det viste sig dog ikke at være nødvendigt.

Der var derfor tre ændringer i startopstillingen, idet Carroll, Barton og Faurlin alle var med på midtbanen fra første fløjt sammen med O'Neil. I forsvaret startede Simpson, Dunne og Hill med Green i målet, og helt fremme lå Austin.

Scoring efter 3 minutter
De første minutter var jævnbyrdige, men allerede efter 3½ minut fik QPR spillet bolden godt rundt, og Danny Simpson lavede et flot indlæg, som Barton ikke behøvede at filosofere så længe over, men bare kunne sætte højrefoden på og score! Flot opspil, som Kranjcar som venstrekantspiller også havde sin andel i.

Efter målet fortsatte det lige spil, der blev uddelt et par advarsler, og Boro sendte et frispark i armene på Green. De ville ikke umiddelbart bare acceptere endnu et mål fra hjemmeholdet, og reagerede sådan set fint på den hurtige scoring.

Fremragende spill
Men herefter overtog QPR spillet i stort set resten af kampen, og især Carroll og Kransjcar imponerede. Carroll var overalt på banen med fine afleveringer, og Kransjcar er en kvalitetsspiller, som tænker hurtigt, og helt sikkert tilfører vores hold styrke.

Vi holdt i perioder nærmest legestue (a play in the park) med holdet fra Nordøst, som måtte nøjes med at se på, og der var nogle gange mere end 15-20 pasninger mellem vore spillere uden at modstanderen rørte bolden. Helt fremme kæmpede Austin bravt, og det er også fint, at Hoilett er tilbage og fik spillet med i de sidste minutter. Green havde ikke meget at lave, men han forringede på den anden side heller ikke sine chancer på det engelske landshold.The Boros har ikke vundet siden august, og de er i denne sæson kendt for deres mange uafgjorte kampe, men de kunne i denne kamp kun drømme om endnu sådan et resultat. Charlie Austin stod i kampen overfor Boros' Ben Gibson, og her viste det sig, at Austin havde en fordel i at være en langt mere erfaren spiller end Gibson.

Hands
Kampen blev reelt afgjort, da samme Gibson under et godt QPR-angreb i det 34. minut blev nødt til at bruge hånden for at stoppe angrebet. Og det var vel at mærke i straffesparksfeltet, og den udmærkede dommer dømte korrekt straffespark. Austin scorede sikkert i den modsatte side af målet i forhold til der, hvor Boros målmand havde forudset, at bolden ville komme. Hermed 2-0 og mange Hoops-fans øjnede sikkert muligheden for en scoringsrekord, hvilket det dog ikke skulle blive til.

Sejren blev kørt sikkert hjem i anden halvleg med et herligt tapet af syngende fans som baggrund, og man fornemmede, at det kun ville være muligt for Middlesbrough at komme tilbage i kampen, hvis QPR begyndte at sløse, og det skete ikke! En flot gevinst på 2-0 var i hus.

Alle vil have bolden
Alt i alt endnu en kamp, hvorfra vi kan medtage meget positivt, herunder at vores forsvar er fremragende, vores midtbane er herligt kreativ, at der bliver løbet i de rigtige baner og frem for alt, at der endnu en gang blev kæmpet en koncentreret kamp med al det engagement, der manglede i sidste sæson. Alle vil have bolden, og sådan skal det være, modstanderne får ikke lov at have den.

Det blev den syvende ligakamp på rad uden scoring imod os, og den niende sejr i træk. Imponerende. Vi har nu spillet utrolige 11 timer og 25 minutter i the Championship uden at vores modstandere har kunnet liste så meget som en enkelt lille bitte bold over vores målstreg. Lad det bare fortsætte lidt endnu.