QPR snytt for opprykk!

Coronaviruset har snytt QPR for opprykk! Nei, vi snakker ikke over oss om et middels plassert herrelag, men om at QPRs damelag gikk med i dragsuget da all engelsk fotball under de øverste profesjonelle nivåene ble kansellert før helgen.

Av DAG HÅKON HELLEVIK

FA har fortsatt ambisjoner om å fullføre sesongen for herrenes seks øverste liganivåer, altså de fire klassiske divisjonene pluss National Leagues nasjonale og to regionale serier. Fra klubbene på nivå syv og nedover er det derimot slutt. Deres serier blir strøket av protokollen i den forstand at ingen rykker opp eller ned, ingen får noen medaljer og alle seriene starter (kanskje) i august 2020 med de samme klubbene som i august 2019.

Det går ut over noen det også. Blant dem som er hardest rammet er våre gamle «venner» i Vauxhall Motors som topper sin tabell på tiende liganivå med 16 poeng og 7 kamper igjen å spille. Det opprykket de hadde i lomma kan de bare glemme. Vauxhall slo som vi alle husker ut QPR fra FA-cupen i 2002, den gang med et lag høyere oppe i non-league-kjeden. Etter den tid har klubben imidlertid gått konkurs og startet fra bunnen igjen. Andre ofre er Jersey Bulls, også på nivå ti, som leder sin serie med 21 poeng samt South Shields som leder med 13 og hadde peilet seg inn på opprykk til National League North. Flere klubber også i disse lavere luftlagene truer nå med søksmål mot fotballforbundet. Jersey Bulls fra kanaløya Jersey er i en den mest unike situasjonen. Klubben leder sin divisjon suverent etter 27 strake ligaseire, var i utgangspunktet matematisk klare for opprykk og hadde allerede feiret dette opprykket på stadion etter siste hjemmeseier! Nå må de ta laaaang ferie og flytte tilbake til start.

29 Vauxhall.jpg

I QPR er det damelaget som blir skadelidende. De tre øverste liganivåene for kvinner håper FA fortsatt å kunne fullføre, men for hoops-jentene på nivå fem er sesongen over. QPR hadde da et meget godt håp om direkte opprykk etter at laget var restrukturert og hadde tatt frivillig nedrykk fra nivå tre. Jentene hadde vunnet 8 av 10 seriekamper (fullt program ville vært 18) og lå to poeng bak teten, men med to kamper til gode på topplaget Dulwich Hamlet. Nå må også dette laget starte fra scratch. Detaljene om damelagets sesong finner du i for øvrig i Superhoops 136 som snart er i medlemmenes postkasser.

Manager Steve Quashie sier til QPRs nettside at han er ‹bitter og skuffet» over at en meget god sesong med et helt nytt lag skulle ende i ingenting. I tillegg går jentene glipp av en finale og en semifinale i to lokale cupturneringer hvor de også har gjort en svært god figur.

De øvrige QPR-lagene vi følger i medlemsbladet Superhoops  er U18- og U23-lagene. Her er konsekvensene av en avbrutt sesong mindre dramatiske. Dette er liganivå to i engelsk aldersbestemt fotball, men uten opprykk og nedrykk etter de vanlige sportslige kriteriene. De to QPR-lagene ligger  ikke an til verken sluttspill eller mesterskap, så der i gården tar man nok en avbrutt sesong med adskillig mere sinnsro.