Vi trives tradisjonelt ikke veldig godt mot walisiske lag, og npr vi møtte Swansea på KPFS tidligere i sesongen tapte vi 1-3. Statistikk tilsier at etter en storseier så kommer det gjerne en ganske formidabel nedtur. At vi skulle vinne 5-1 og attpåtil i FA-cupen må kategoriseres som en aldri så liten bombe. Gledesbombe sådan J

Warburton gjorde seks bytter fra seieren mot Cardiff. Kelly inn for Lumley i mål, Kane og Masterson var nye i backfireren hvor Cameron gikk inn i midtforsvaret sammen med debutant Masterson. På venstrebacken fortsatte Lee Wallace.

På midten fikk Eze og Amos hvile. Pugh og Scowen kom inn. Dermed var det Osayi-Samuel, Chair, Pugh, Scowen og Ball som tok oppstilling på midten denne gangen. På topp var Wells byttet ut med Hugill.

I utgangspunktet så var dette svært nær ett lag vi kunne spilt med i seriekamp, kanskje med unntak av Masterson. Det kan nok hende han er mer aktuell for seriespill etter dette da han etterlot seg et veldig solid inntrykk.

Swansea gjorde 10(!) bytter fra sist seriekamp og valgte å spille vår gamel kjenning, Bidwell, som midtstopper. Det kunne vi fortalt dem i forkant at neppe var noen god idé! En mer utpreget enbeint venstreback skal man lete godt etter. Kan være solid på backplass, men å sette ham som midtstopper er «bad management» fra Steve Cooper.

Jevnt og underholdende
Det var tut og kjør fra start av kampen. To lag som var villige til å gå i angrep. Første gode målsjansen var det Swansea som fikk etter seks minutter. Den svenske vingen Kristoffer Peterson dro seg inn fra kanten og fyrte av fra 17 meter. Liam Kelly fikk fingretuppene på ballen før den gikk via tverrliggeren og over til en corner.

21 min, Jordan Hugill 1-0
Etter nesten halvspilt omgang så var det QPR som fikk den forløsende scoringen. Innlegg fra høyresiden ved Todd Kane finner Hugill i boksen. Han bryster ballen ned til seg selv og klemmer til på volley fra 15 meter. Nydelig utført og ballen går inn nede i det høyre hjørnet til en annen svenske, keeper Nordfeldt.

29 min, Bright Osayi-Samuel 2-0
Scoring nummer to er på ren innsats og en enorm tabbe av Jake Bidwell. Bidwell går på tvers i feltet og Osayi-Samuel finner ut at det er en mann verdt å jakte. Han setter på turboen, bruker skuldra til å skubbe Bidwell ut av balanse og stjeler regelrett ballen. Etter å ha satt Bidwell ut av spill finter han vekk en forsvarer og triller ballen i det lengste hjørnet med venstrebeinet.

Nydelig, nydelig, men helt utilgivelig forsvarsspill av Jake Bidwell for anledningen.

QPR eier matchen
Etter 2-0 så er det ett lag på banen. Osayi-Samuel er en konstant trussel og Ilias Chair er også i det lekne hjørnet. Bakover på banen så ser det brukbart solid ut. Dom Ball gjør en stor jobb foran forsvaret og Masterson/Cameron ser ut som om de har spilt stopperpar sammen i langt mer mer enn 45 minutter.

Da Hugill og QPR vinner frispark godt inn på Swansea sin halvdel rett før pause så aner man at det kommer mer...

45 min, Jordan Hugill 3-0
Det skulle bli mer enn en anelse. Ilias Chair slår frisparket mot lengste og en sulten Jordan Hugill sklir inn 3-0 til QPR. Nydelig slått frispark og en heroisk innsats av Hugill for å komme frem i tide. Deilig innstilling på disse gutta nå!

Best også etter hvilen
Etter pausen så er det mye QPR også de første 10 minuttene. Kreativitet og bevegelse gjør at det skapes nesten-muligheter omtrent hele tiden.

Steve Cooper gjør et trippelbytte etter 56 minutter for å prøve å endre kampbildet noe. Han sender sine beste menn på banen da Celina, Bastón og Byers entrer gressmatten. Han får umiddelbart god respons på byttene...

59 min, George Byers 3-1
Etter at Cameron får til et brudd og skal fremover i banen så mister han ballen til George Byers på 25 meter. Byers nøler ikke og dra seg inn midt foran mål og klinker til. Ballen går inn nede i høyre hjørnet til Kelly.

3-1 og det er faktisk kamp igjen.

Nervøst
Etter scoringen virker det til å spre seg litt nervøsitet i QPR. Det blir mer å spille på sikkerheten enn å fortsette med det kreative og lekne. Kampen bølger og det skapes muligheter i begge ender av banen. Skulle nok en redusering komme så ville det vært full fyr i Swansea-leiren.

Heldigvis så har vi en venstreback som er så rutinert at han finner løsningen!

75 min, Lee Wallace 4-1
Det er uhyre sjeldent at man ser venstrebacker gjør det som Lee Wallace presterte med kvarteret igjen å spille. Pur nytelse.

Innlegg fra Olamide Shodipo, som hadde kommet inn for Osayi-Samuel noen minutter før, blir klarert ut i farlig sone. Lee Wallace er i farlig sone og header ballen ned til seg selv på volley. Fra 16 meter får han drømmetreff og kanonkulen går utagbart inn i høyre hjørnet til Nordfeldt. Har Wallace scoret noen finere? Neppe.

To nye debutanter og drømmemål
Etter 80 minutter kommer Deshane Dalling på banen for Ilias Chair. 21-åringen får dermed drøye 10 minutter i sin debut, og viser i løpet av den tiden frem flere gode ting. Det spirer!
Rett før slutt kommer også 18-åringen Joe Gubbins inn i forsvaret da Geoff Cameron er ferdig for dagen.

Det vi likevel husker aller best fra avslutningen av matchen er Josh Scowen sin fantastiske scoring på overtid. Josh Scowen er en av gutta som har fått aller mest kritikk i QPR denne sesongen, med rette mener undertegnede, men det han drar frem av hatten her er helt hinsides og på grensen til at alt annet er tilgitt.

Han før ballen helt på hjørnet av 16-meteren av Todd Kane. Han bryster ballen ned, venter på spretten og klinker ballen i det lengste krysset bak en forfjamset Nordfeldt. Da snakker vi om å sette kronen på verket. En helt fantastisk scoring setter punktum for en strålende match.