Av DAG HÅKON HELLEVIK

Et stykke på overtid har vi hatt trekning i de siste sponsorlotteriene våre. Supporterklubben hadde i sin tid logo på både Petter Vaagan Moen og Andy Johnson i kampprogrammet, og vi har mottatt effekter de to spillerne har signert. Sponsingen finansierte vi ved å selge lodd til supporterklubbens medlemmer.

Per Einar Aaland får nå en hjemmetrøye signert QPRs eneste nordmann til dato, mens Tore Nygård får bortetrøya. Stein Hanstad får sko og leggbeskyttere. Andy Johnsons signerte hjemmetrøye går til Tore Karlsen, mens Truls Bjaaland får bortetrøya.

I desember kjørte vi vår vanlige julekalender hvor qpr.no leverte et portrett per dag og ba leserne fortelle hvilke spillere som var på bildene. Tre deltakere hadde alle de 24 navnene rett, og samtlige hadde svart det samme på konkurransens ekstraspørsmål. Av disse ble Frode Rekve trukket ut som vinner av hovedpremien, en retro-trøye, mens Lars Erling Næss og Rune Aksdal får hver sin trøstepremie. I tillegg vanker det en hovedpremie på Øyvind Engelsjord, en flittig konkurransedeltaker som er trukket ut blant alle de 40 som hadde ett eller flere rette svar i løpet av julemåneden.  

I parentes bemerket bør vi kanskje bringe svaret på ekstraspørsmålet, nemlig hva alle spillerne på årets kalender hadde til felles. Svaret var at utvalget besto av samtlige QPRs ligatoppscorere siden 1985. Attpåtil presenterte vi dem i alfabetisk rekkefølge, så de som knekket akkurat den koden fikk en del gratis hjelp utover i desember. Ikke alle svarene var imidlertid like opplagte. For å ta Gavin Peacock som eksempel så hadde både han, Kevin Gallen og Mike Sheron 8 ligamål i 1998/99-sesongen. Mike Sheron hadde ett cupmål i tillegg og ble toppscorer totalt, men i kalenderutvalget holdt vi oss altså til toppscorere i ligasammenheng. Noen få av dere tok det poenget, men alle de tre med 24 rette svarte «toppscorer» generelt. Derfor stilte disse likt i akkurat denne sammenhengen.
Lurer du på hvor mange rette du hadde? Full resultatliste finner du her!

I tillegg har vi trukket vinnerne i høstens nettquiz. Også her sto tre deltakere med samme poengsum til slutt, og at Bjørn Idar Hansen da ble trukket ut som vinner av hovedpremien er vel knapt egnet til å overraske. Han har vunnet  flere av våre premier enn vi er i stand til å huske. Det sier litt om Bjørn Idars vinnerlykke at han også ble trukket ut da vi rotet i hatten etter en vinner blant alle konkurransens øvrige deltakere. Vi har imidlertid en regel om at samme person ikke kan vinne begge trekningene, og dermed endte Eivind Vasstrand opp som hovedpremievinner nummer to.  

Bjørn Idar var som nevnt en av tre med full poengfangst. De to andre, Knut Aksnes og Magne Buset, får hver sin trøstepremie.

De signerte effektene fra Petter Vaagan Moen og Andy Johnson vil bli sendt ut i løpet av neste uke. Vinnerne av nettquizen og julekalenderen må imidlertid smøre seg med litt tålmodighet. Premiene vil bli kjøpt inn når quizredaktøren reiser til England i februar, og går derfor ikke i posten før i begynnelsen av mars.  

Gratulerer til alle vinnerne!