Av STIAN KARLSEN

Ray Wilkins (59) har en stor karriere som spiller. I perioden før han kom til QPR i 1989 så hadde han allerede spilt for storklubber som Chelsea, Manchester United, Milan og Paris Saint-Germain og Rangers. 

Stor helt
Ray Wilkins er noe så sjeldent som en stjerne som kom til QPR og innfridde forventningene. Midtbanestrategen fikk 155 kamper og åtte mål for QPR i perioden 1989 til 1994, før ha gikk videre til Crystal Palace. Oppholdet hos Palace ble kortvarig og han var tilbake i QPR som spillende manager samme året da Gerry Francis forsvant fra managerstolen. 

Han var spillende manager i perioden 1994-96, men spilte i denne perioden mindre og mindre kamper. Han tok QPR til 8.plass i Premier League sesongen 1994/95, men året etter endte det med nedrykk. Han forlot QPR i starten av sesongen 1996/97 etter at Chris Wright kjøpte klubben. 

Assistenten
Wilkins la skoene på hylla i 1997 og har stort sett jobbet som assistentmanager siden. De fleste av disse årene i Londonområdet i klubber som Chelsea, Watford og Millwall. Han prøvde seg som landslagstrener i Jordan 2014-15, men etter 12 kamper og kun én seier så var eventyret over. 

Siste jobben han hadde var som assistent for Tim Sherwood i Aston Villa. Det gikk ikke veldig bra og han forlot klubben sammen med resten av trenerteamet ii lsutten av oktober i fjor. 

Alkoholen
Ray Wilkins ble arrestert 1 juli, i nærheten av Heathrow, for kjøring i påvirket tilstand. En annen bilfører skal ha tvunget ham til å stoppe langs veien og tatt nøklene fra ham til politiet kom til stedet. Wilkins måtte overnatte i arresten og tiltale ble tatt ut. 

Saken har vært oppe i retten denne uken uten at Wilkins var tilstede. Forsvareren sa følgende:

- Mr.Wilkins innrømmer forholdet. Han går for tiden gjennom et 28-dagers rehabiliteringsprogram på Priory sykehus i Woking. 

- Jeg har en mail fra psykologen hans som sier at han er bekymret for et eventuelt tilbakefall hvis han hadde møtt opp i retten. 

- Han virker veldig motivert og legen anbefaler at han fortsetter behandlingen. 

Ikke første gang
Ray Wilkins er også tidligere dømt for fyllekjøring. I 2012 ble han stoppet med alkohol i blodet. Han påstod at pustetesten ikke var til å stole på, men ble likevel dømt for forholdet. I mars 2013 ble han igjen stoppet og igjen viste det utslag på promillemåleren. Denne gangen nesten fire ganger over lovlig verdi. 

Promillegrensen i England er på 0,8. 

Krysser fingrene
Vi ønsker vår gamle helt lykke til og krysser alt vi har av fingre for at han klarer å få bukt med sine problemer. 

U R´sss