Av DAG HÅKON HELLEVIK

Målene til Marlon Pack og Jamie Paterson var ikke mye å feire, men til gjengjeld kunne vi juble da Tammy Abraham satte en utspekulert hælflikk i nota på Ewood Park tre dager senere.

Vi har nå 50 poeng etter 43 kamper, noe vi har hatt siden vi spilte vår kamp nr 38 den 18. mars. 50 poeng er normalt nok til å bli nr 21 i en liga av 24 lag, men slett ikke alltid. Når vi blar oss gjennom de siste ti sesongene av de tre divisjonene i Football League har det hendt 7 av 30 ganger at et lag har bekledt en av de tre siste plassene med 50 poeng eller mer. Men vi velger heller å snu tallene og slå fast at i 23 av 30 tilfeller, altså i 76.7 prosent av tilfellene, har 50 poeng vært nok.

Også i år vil 50 poeng være nok til å beholde plassen i Championship. Det baserer vi riktignok ikke på matematikk, men på høyst uvitenskapelig sannsynlighetsberegning. For hvis QPR taper alle de tre gjenstående kampene må likevel følgende skje for at vi skal rykke ned;

Blackburn Rovers, som har vunnet 2 av sine siste 10 kamper, må vinne 2 av sine gjenstående 3. Nottingham Forest, som har vunnet 2 av sine siste 13 kamper, må også vinne 2 av sine gjenværende 3. Birmingham, som har vunnet 2 av sine siste 22 kamper må (ledet av selveste 'Arry!) ta 4 poeng på sine gjenværende 3 kamper. I tillegg må Burton Albion og Bristol City vinne 1 av sine gjenværende 3 kamper. De to siste må vi regne med klarer oppgavene, for de er formlagene i bunnen av tabellen for tiden. Men altså - alle disse forutsetningene må slå til samtidig for at årets QPR-sesong skal ende i katastrofe. Verken Rotherham (som allerede har rykket ned) eller Wigan kan ta igjen QPR, så alt handler om at hele 5 klubber må passere oss på tabellen for at vi skal ramle fra å være nr 17 til å bli nr 22. Og vår ubeskjedne konklusjon er at det skjer ikke.

Men det har skjedd før. I Championship i 2013 ble Peterborough nr 22 med 54 poeng, på plassen foran Wolves på 51, og i 2008 rykket Ian Holloways Leicester City ned fra samme divisjon med 52. Og så sent som i 2015 ble 50 poeng for lite for Crawley Town som ble nr 22 i League One! Så det er all grunn til å ha en høyere målsetting i sesongen som kommer!

I år regner vi med at nedrykkskampen kommer til å stå mellom de gamle storhetene Blackburn og Notts Forest. Blackburn vil kunne bli den første Premier League-mesteren til å rykke ned til nivå tre. Forest ble i 2005 den første Europacup-mesteren til å rykke ned til nivå tre i sin nasjonale liga, men kan nå komme til å gjenta den samme «prestasjonen».

Vi føler med dem hvis det skjer, men vi griner ikke! Sant å si kan det heller hende at vi jubler, for hvis QPR slår Forest i den siste hjemmekampen blir all annen matematikk i denne artikkelen overflødig! Da har vi 53 poeng, Forest kan få maks 51, og saken er biff med både løk og ertesuppe og stua kål!