Av DAG HÅKON HELLEVIK

Men vi skal ikke fnyse av den prestasjonen heller. For faktum er at av de fire QPR-lagene vi følger gjennom supporterklubbens blad og nettsted, så er damelaget det eneste som så langt har klart å nå sesongens målsetting!

Det skjedde da jentene spilte 0-0 hjemme mot Gillingham sist søndag. Resultatet betyr riktignok at Gillingham bare er tre poeng bak og fortsatt kan ta igjen QPR på poeng, men målforskjelen er hele 29 i Rangers favør! Med bare en gjenstående kamp for The Gills og hele fire for QPR bokfører vi det som umulig for jentene fra Kent å klare noe slikt. Sportslig er imidlertid QPR-laget forlengst kvalifisert, klubben ble nemlig fratatt tre poeng etter å ha forårsaket en avlysning av en seriekamp i vinter.

Riktignok er Premier League South bare fjerde liganivå for damer i England, men det er et nivå de glade amatørene i hoops har hatt problemer med tidligere. De rykket ned i 2013 og opp igjen 2014, og de feirer det nok som en seier at plassen er reddet allerede etter 18 av 22 seriekamper.  Per dags dato er QPR nr 8 på en tabell av 12 lag. De kan bli passert av både Plymouth og Copsewood, men altså ikke av Gillingham, og med bunnaget Keynsham håpløst fortapt er det utelukket at Rangers havner på en av de to jumboplassene som gir nedrykk.

Hva sesongens ymse målsettinger angår så vet vi alt om A-lagets situasjon. De kan fortsatt redde plassen i det «ordentlige» Premier League, men muligheten henger i en tynn tråd. Enda tynnere er den tråden som binder U21-laget til deres mål, en topp-to-plassering og dermed sluttspill i Professional Development League 2. Hva U18-laget angår er disse så langt bak teten i sin avdeling at løpet om sluttspillet er kjørt også rent teoretisk.