Av EVEN LUBECK

Det går mot en ulidelig spennende avslutning på det nest høyeste nivået i engelsk fotball. Championship er det selvfølgelig snakk om, og det er bare 6 kamper igjen for hvert lag. Hvem spiller mot hvem, er det noen nøkkelkamper som kan være avgjørende? Vil QPR savne eller få tilbake noen etter skader?

QPR
QPR møter Nottingham Forest(10.plass) på Loftus Road på lørdag og kampen vises på TV2 Premium. Forest ligger for øyeblikket på 10.plass, og kjemper med nebb og klør om den siste play-off plassen, selv om de ikke har vunnet på 11(!) kamper. Helgen etter blir det en ren toppkamp mot Leicester som allerede har rykket opp. Også denne kampen vises på TV2, og det kan være en ulempe for QPR å spille på King Power Stadium. Før kampen mot Brighton, hadde de ikke tapt i seriesammenheng siden november 2013 på King Power, men Leicester ble regelmessig knust 4-1 av Brighton på sin egne hjemmebane og det bør være et fort for de neste år om de skal klare seg i Premier League. Deretter blir det en noe uvanlig mandagskamp mot Watford på Loftus, kun to dager etter kampen mot Leicester. De to siste kampene møter QPR henholdsvis Millwall hjemme og avslutter ligaen med en bortekamp mot bunnlaget Barnsley. De tre siste kampene begynner kl 16.00, og vises ennå ingen steder. Kanskje like greit?

Nærmeste utfordrere
Derby skal møte Huddersfield, Doncaster, Barnsley og Watford før de går inn i play-off rundene. Enkel motstand eller ei, en 3.plass kan være kjærkomment for Derby, ettersom de får spille hjemme i 2.kamp.

Formlaget Wigan skal møte Arsenal i FA-Cup semifinale før Reading, Burnley, Blackpool, Birmingham og Blackburn står for tur. Wigan ligger 3 poeng bak QPR for øyeblikket, og om det står seg som det gjør nå møter QPR og Wigan hverandre i play-off semien.

Røkla
Det er vidåpent om den siste play-off plassen, det skiller kun 4 poeng fra 6.plass(Reading) og ned til 11.plass(gårsdagens motstander, Blackburn). Det kommer med andre ord til å være et rent rotterace om den siste plassen, og det skal bli spennende å følge innspurten. Championship er jo bare den herligste ligaen i det engelske ligasystemet? :-)

Play-off semifinalene vil bli spilt 8. og 9. mai, med returkamper uka etter. Finalen spilles på samme dag som Champions League finalen, nemlig søndag 24.mai. Vi håper inderlig at vi ser guttane i hvite og blå striper der, klare for å ta hjem trofeét og ta den eventyrlige reisen opp til det gode selskap, nemlig Premier League!

Skadesituasjon!
Ifølge QPR.co.uk sliter Armand Traore med en vond ankel etter at han måtte gå ut i helga mot Bournemouth. Faurlin er langtidsskadet, og vi kommer nok ikke til å se han noe mer i år. Jermaine Jenas er også skadet; hamstring skade og en vond akilles gjør at han ikke er tilgjengelig for øyeblikket.

Joey Barton har gått glipp av de tre siste kampene med en vond akilles og er ikke tilgjengelig enda, om han ikke blir klar til playoff kan det være et enormt tap for QPR. Nedum Onuoha og Aaron Hughes er også ute med hver sin hamstringskade.

Den unge duoen Coll Donaldson og Michael Petrasso, som signerte for 3 år på mandag, kommer sannsynligvis til å være med QPR i de siste kampene i sesongen.