Av STEINAR SÆTHER

Tap 0-3 i Cardiff føles urettferdig, i følge dere som så kampen, kampbildet så slett ikke sånn ut. 1200px-Blackburn_Rovers.svg.pngMen vi har kanskje mista flyten og den medfølgende flaksen fra kampene før WBA, hvor vi altså blei for små og puslete. Et godt svar får vi etter kampen mot Blackburn Rovers lørdag, som er en motstander jeg erindrer vi har slitt med de seinere åra.

Er vi blitt periodiske - som forrige sesong? Da hadde vi perioder med gode resultater for så å ha enda lenger perioder med dårlige sådanne, som igjen gjorde at vi var altfor nær nedrykkssona. Vi virker sterkere nå under Warburton, så de dårlige periodene vil nok bli kortere utover sesongen.

Blackburn som ledes av Tony Mowbray har starta sine ti første kamper ganske uryddig. 4-2-4 og 11-11 gjør at de er hakk i hæl med oss. Vi er nummer 11 nå, Blackburn er nummer 12 med to poeng mindre. Kun èn gang har de to kamper på rad med samme utkomme. Hjemme har de 2-2-2, borte 2-0-2. Et vanskelig lag for de av oss som enten leverer tippekupongen eller langoddsen...

Mowbray har åpenbart noen "favorittspillere" i rekkene sine ettersom han lar noen spille langt flere kamper enn de andre. Røverne med flest kamper, altså har spilt i alle eller nesten alle kampene til nå er målvakta Walton, forsvarerne Travis, Williams og Lenihan, midtbanefolka Johnson, Downing, Dack, Bennet og Rankin-Costello, samt angriperne Graham, Armstrong og Gallagher. Av disse har vi ikke så gode minner av møtene med Dack og Graham, som ofte skårer mot oss.

Denne analysen skrives fredag morgen pga reise og jeg har ingen statistikk å lene meg på, kun hva hjernen selv erindrer fra - som altså er at vi har slitt med røverne fra Blackburn. Derfor tenker jeg at vi, også fordi vi har vært dårligere spillemessig hjemme enn borte, kan risikere et tredje tap på rad lørdag. Rovers, hvis de følger sesongstatistikken sin, står for tur til å vinne... Jeg tar en sur en og sier 1-2 borteseier!