QPR står nå med tre borteseire hittil denne sesongen, det samme antallet som vi hadde i løpet av hele forrige sesong, og vi har enda ikke kommet til november!

Ipswich sliter i bunn av tabellen og er riktignok det eneste laget uten hjemmeseier, men måten QPR gjennomførte dette på var intet mindre enn imponerende fra start til slutt. Full kontroll defensivt og tok mulighetene når det bød seg.

Ipswich borte er første kamp etter landslagspausen. Det var spenning knyttet til oppgjøret siden Ipswich imponerte i sin forrige match og tok sin første trepoenger for sesongen borte mot Swansea. Der imponerte de, og mange forventet at det også skulle løsne hjemme på Portman Road mot normalt bortesvake QPR fra W12.

To endringer
McClaren gjorde to endringer fra 1-1 kampen mot Derby før pausen. Nahki Wells ble erstattet av Tomer Hemed og Jordan Cousins måtte vike plass for Pawel Wszolek.

Det betød en formasjon på 4-4-1-1 med Hemed på topp og Eze i 10´er-rollen like bak. På midten var det Wszolek på høyre og Freeman venstre, mens Luongo og Cameron var ryddeguttene i midten. Forsvaret foran Lumley var uendret med Bidwell, Lynch, Leistner og Rangel.

Best på det meste
Allerede fra start kunne man se at det var QPR som ville mest i dette oppgjøret. Ipswich så ut som et lag som hadde alt å tape, livredde for å tape. Det er sjelden at slikt fører noe godt med seg.

Den første virkelig store muligheten åpenbarte seg etter 11 minutter. Luke Freeman slår en corner som finner hodet til Tomer Hemed. Israeleren scoret for landslaget forrige uke, og burde gjort det også denne gang. Dessverre klarte han ikke presse headingen nok ned.

Ledelse
To minutter senere får QPR corner igjen. Freeman tok den igjen fra høyresiden. "Serven" skapte kaos i feltet og ballen gikk forbi alt og inn i nettmaskene. Offisielt ble det et selvmål ettersom keeper Gerken var borti ballen, men scoringen er Luke Freeman sin den...

Deilig med ledelse på bortebane, men kunne vi klare å holde på dette da?

QPR la seg ikke lavt, men fortsatte i samme stil som før scoringen. Ipswich forsøkte, men hadde svært liten kvalitet fremover i banen. Den største trusselen hjemmelaget hadde å komme med var den uforutsigbare midtbanespilleren Chalobah. Når han satte fart så var hjemmelaget i nærheten av å produsere målsjanser, men han ble sørgelig alene om å gjøre noe kreativt i et svakt Ipswich-lag.

Chalobah var da også arkitekten bak Ipswich eneste målsjanse i førsteomgang da han drev ned vår venstreside og la ballen ut til Grant Ward i god posisjon. Ward fulgte opp med en amatøravslutning om ikke var i nærheten av å være på mål.

2-0 på pausesignalet
QPR kontrollerte oppgjøret og på overtid av omgangen så skulle ledelsen dobles. Nok en gang etter corner fra høyresiden ved Luke Freeman. Den havner hos Eze på bakerste som må ut i banen for å hente ballen etter mottaket. Han får en tå på ballen og blir feid i bakken i etterkant. Soleklar straffe.

Tomer Hemed tar lang fart, setter ballen rolig i Gerken sitt venstre hjørne mens Gerken selv ligger å spreller i sitt høyre hjørne. Iskald straffe og 2-0. Deilig følelse å ta med seg i garderoben.

Deilig bilde....

Stor Eze-mulighet
Man hadde en merkelig følelse av kontroll, noe man sjelden har med QPR på bortebane. Den følelsen skulle vise seg å være begrunnet.

Rett etter pausen så settes Ebere Eze opp alene med Gerken. Mulig han blir litt satt ut av at han plutselig har fryktelig god tid. Han prøver å sette ballen kontrollert i hjørnet, men Gerken varter opp med en god redning.

De neste 20 minuttene er kampen helt blottet for målsjanser. Preget av mange stopp i spillet via dødballer og innkast. Helt perfekt for QPR i den fasen av kampen.
Ipswich er så svake at hjemmepublikummet klapper ironisk og buer hver gang de nærmer seg 16 meteren til våre gutter.

Nær nummer tre
Med 20 minutter igjen på matchuret er Eze igjen på farten. QPR kombinerer med fint pasningsspill og en krosser kommer til høyresiden som Wszolek som legger den ned til Eze på volley. Eze legger tilrette ballen med et touch og avslutter med venstrefoten fra 17 meter. Ballen flyter mot det lengste krysset til Gerken, men treffer uheldigvis tverrliggeren og går over.

Eze er i utgangspunktet høyrebeint, men viser at venstrebeinet kan brukes også til langt mer enn å stå på! Uflaks at han ikke fikk nettkjenning ved den anledningen.

Resten av kampen kontrollerer QPR i stor grad. Farlige på kontringer og slipper ikke til målsjanser i mot. Joe Lumley holder igjen nullen, men er neppe veldig svett da dommer Eltringham blåste av matchen etter tre tilleggsminutter.

En deilig, fullt fortjent seier på bortebane. Det er nesten så man klyper seg i armen og klør seg i øynene samtidig. Bortelaget QPR leverer folkens!

Bestemann
Denne er virkelig vanskelig. Hele laget var veldig solid. Offensivt var det kanskje Freeman og Eze som utmerket seg mest, men våre midtstoppere tapte knapt en eneste duell i løpet av 90 minutter.

Joel Lynch får tittelen denne ettermiddagen på grunn av dette, og fordi han var hakket mer involvert enn sin makker Leistner i avgjørende faser!

Ligastatusen vår for øyeblikket:
16.plass, 7 poeng over nedrykk, 4 poeng fra playoff og 8 poeng bak direkte opprykk!

Ipswich-QPR 0-2 (0-2)
Mål: Gerken (selvmål 13), Hemed (straffe 45+1)

QPR: Lumley, Bidwell, Lynch, Leistner, Rangel, Cameron, Freeman, Luongo, Wszolek, Hemed (Nahki Wells 70), Eze (Scowen 89)