Selv med tap så ble plassen i championship reddet da Rotherham tapte sin hjemmekamp mot Birmingham 2 påskedag. Da kan fokus rettes mot neste sesong, ny manager og nok en gang bygge lag.

Mot Derby ble det gjort to endringer siden forrige kamp. Geoff Cameron og Nahki Wells inn i laget, mens Joel Lynch og Jordan Cousins var ute.

Oppstillingen var denne gangen tradisjonell 4-4-2. Det betød en noe uvanlig backfirer foran Lumley i mål. Manning og Wszolek på hver sin back og Cameron sammen med Furlong som stoppere. På midten var det mer normalt med Scowen og Luongo sentralt, Freeman og Osayi-Samuel på hver sin kantposisjon. Innleiesoldatene Tomer Hemed og Nahki Wells dannet spissparet denne flotte påskedagen.

Solid omgang
Førsteomgangen startet med en Derby-sjanse etter fem minutter på frispark ved Wilson. Joe Lumley er kjapt nede til høyre og redder med en arm.

Etter dette er QPR det farligste laget. Nahki Wells prøver seg godt etter 19 minutter, men avslutningen går rett på Roos i Derby-buret. Like etter stiger Furlong i været inne i feltet og header like over tverrliggeren.

Freeman vil også være med og prøver seg både en og to ganger fra distanse. Gode forsøk, men begge ganger ender det utenfor stengene. Det står 0-0 til pause etter en særdeles oppløftende spillemessig omgang fra våre gutter.

Derby mest og spille for
Derby jager en plass i playoff-sonen og hadde defintivt mest og spille for i dette oppgjøret. I 2 omgang kom da også laget til noen flere muligheter enn i de første 45 minuttene. Wilson var livlig og testet Lumley på et frispark etter 53 minutter, men vår sisteskanse gjorde igjen jobben sin greit.

De første 20 minuttene av omgangen er hjemmelaget, men QPR ser etter kontringene og etter 65 minutter er det nært at bortelaget tar ledelsen. Osayi-Samuel kommer seg fri med sin hurtighet og prøver å finne Tomer Hemed i feltet. Han er centimeter unna og kunne styre inn ballen fra fem meter. God mulighet.

Etter 69 minutter er vi heldige da Mount avslutter. Joe Lumley redder og ballen går i stolpen før han også får tak i returen.

Bytter
Etter 73 minutter gjør Eustace sitt første bytte da Hemed blir erstattet av Smith. Under ti minutter senere så blir han tvunget til bytte nummer to da Osayi-Samuel så ut til å slite litt. Ebere Eze kom på banen.

Matt Smith dominerer som vanlig i luftrommet og kommer til et par gode sjanser. Det blir lagt til ni minutter på ordinær tid, og i det første minuttet er Smith svært nær å avgjøre kampen da han går i været upresset på 10 meter etter innlegg fra venstre. Han treffer godt, men ballen går like utenfor.

Avgjørelsen
Tre minutter på overtid kommer straffen som avgjør kampen. Luke Freeman blir dømt for å ha felt Bogle innenfor 16-meteren. Avgjørelsen er helt uforståelig når man ser reprisene. Freeman er først inn, treffer ballen klokkerent og tar ikke med seg spilleren. Det er helt håpløs dømming og selvsagt matchavgjørende.

Det er helt krise av dommeren, og heldigvis ikke avgjørende i form at tabellplassering for vårt vedkommende. At andre supportere blant playoff-lagene surmuler over denne kan jeg godt forstå! Døm selv:

Wilson tar straffen, setter den ned til høyre for Lumley som går riktig vei uten å ha mulighet til å redde. 1-0. Surt.

Lufta gikk ut av ballongen og 2-0 kom ved samme mann rett før slutt. QPR jaget utligning og Joe Lumley skulle slå langt fra midten av egen halvdel. Ballen gikk rett opp i luften og Derby vant de påfølgende duellene. QPR hadde "alle mann i angrep" og Derby kom med tre mann mot Lumley alene. Wilson klarte å pirke ballen under Lumley og inn i mål til sluttresultatet 2-0.

Hadde fortjent poeng!
Her er det lov til å sutre litt over at vi ikke fikk med oss noe. Vi var fullt på høyde med Derby og leverte en flott bortekamp. Når dommeren velger å blåse straffespark mot Freeman så er det nesten typisk for hvordan sesongen har vært. Oppturer og nedturer tett som hagl, og ingen stabilitet hverken på eller utenfor banen.

Nå må det bygges for en ny sesong i championship. Mistenker at den kan bli tøff atter en gang. Fundamentet på påbegynnes "As-soon-as-possible"!!!

Derby-QPR 2-0 (0-0)
Mål: Wilson (90+2, 90+6)