Til tross for 17-7 i sjansestatistikk og 11-4 i cornerstatistikk er vi like elendige foran kassa som før.

SWP er fremdeles vaksinert mot å score. På topp gjør imidlertid Jamie Mackie en heroisk innsats som erstatter for en benket Cisse, men det blir for tynt totalt sett. I lange perioder kjørte vi powerplay mot et ryggende Villa. Det hjelper imidlertid så lite når de tallrike innleggene ikke har skikkelig adresse.
Samtidig skal det sies at et par av mulighetene lå på feil side av de berømte marginene. Noen som har hørt den før?

Høyt tempo
Kampen startet i et frenetisk tempo, og det var tydelig at Redknapp i sin første hjemmekamp hadde bedt om et mer direkte spill fra Taarabt & Co. Ballen gikk kjappere framover enn det vi kan huske på en stund, og Shaun Wright-Phillips var veldig nært sitt første seriemål da han løp alene gjennom etter en herlig pasning fra Esteban Granero. Men Wright-Phillips gjorde det han som oftest gjør, skyter rett på keeper.
Senere i omgangen var han enda nærmere, da han kom gjennom fra høyresiden. Det  knallharde skuddet traff innsiden av stolpen og trillet ut i straffefeltet. Fyren må være vaksinert mot mål. Fortvilende.

Kalddusj
Det var imidlertid Aston Villa som etter 8. minutter fikk det første målet.
Holman's flotte skudd fra 18 meter føk inn nede ved høyre stolpe. Robert Green fikk fingertuppene på ballen, men var i praksis sjanseløs.

10. minutter senere var det vår tur. Fine pasningskombinasjoner mellom Bosingwa og Diakite på høyresiden endte opp hos en svevende Jamie Mackie, som headet ballen utagbart forbi Guzman.

Stephane Mbia fikk en stygg smell da han løp inn i albuen på Gabriel Agbonlahor. Spillet ble stanset i flere minutter mens Mbia fikk behandling ute på banen. Spilleren ble sendt til sykehus, angivelig med hjernerystelse. Uhellet forårsaket 7 minutter med tilleggstid.

2. omgang
Vi startet 2. omgang med et voldsomt kjør mot Birmingham-laget. Derry erstattet Mbia og Park kom på for Granero. Når i tillegg både Adel Taarabt og Samba Diakite begynte å treffe medspillerne med samtlige pasninger, måtte Villa lange perioder kjempe med rygen mot veggen.
Til tross for et solid overskudd av sjanser, slet vi som vanlig med å finne nettmaskene. Nelson, Diakite, SWP, og Hill hadde alle sjanser til å avgjøre, men presisjonen var ikke god nok.
Ji-Sung Park kom gjennom på venstresiden etter et av kampens beste angrep, men skjøt rett på keeper. Det blir for tafatt!

Mot slutten av kampen var det tydelig at lufta var gått ut av ballongen på QPR-spillerne. Aston Villa kunne med litt hell ha fått med seg samtlige poeng, men også der i gården spiller de som et bunnlag.

Krise
For oss derimot er det en krise under oppseiling. Vi klarer ikke å slå selv de svakeste motstanderne.
Nå venter riktignok overkommelige lag i kampene fram mot jul, der det lille snevet av håp ligger i om Redknapp-effekten skal slå inn i tide.

Det var godt å se at Bosingwa løftet seg et lite hakk. Den særdeles godt betalte høyrebacken hadde sjelden høy treffprosent på pasningene, og berget sannsynligvis et baklengsmål i kampens siste fase.
Midtbaneduoen Taarabt/Diakite ble voldsomt ujevne, og spesielt sistnevnte gjør mye rart. Det var nesten komisk da han midtveis i 2. omgang haltet mot trenerbenken for å konferere med lagledelsen. Han haltet tilbake igjen, uvisst av hvilken grunn. I et par minutter sprang han rundt på høyresiden, der Bosingwa av ukjentee grunner valgte å slå pasninger til Diakite som var synlig skadd. Like etter ble han erstattet av Hoilett, en spiller som gjorde alt annet enn å imponere.

Hoilett
Hoilett er en skygge av sitt tidligere jeg, og man skulle tro at 30 minutter mot slitne Villa-spillere kunne gi ham muligheter. Spilleren virker dessverre å spille uten selvtillit. Tragisk, med tanke på at canadieren satte inn 14 mål for nedrykkskandidaten Blackburn forrige sesong.

Vi har ikke vunnet en ligakamp siden 6. mai (hjemme mot Stoke). Kampen i dag var den 15. siden sesongstart uten seier. Det er det kun Swindon som har gjort før oss, i 1993/94. De vant sin 16. kamp mot... QPR, men rykket ned med 13 poeng opp til sikker plass.

Lyset i tunnelen er denne artikkelen. I mangel av karameller får det duge.