Sjekk forvandlingen!

QPR møter Hull på KC stadium på lørdag. For tre år siden ble tilsvarende oppgjør spilt i Premier League. Én spiller i dagens tropp var involvert i den kampen, klarer du å huske hvem er du god! 

PAY-Darnell-Furlong
Darnell Furlong debuterte mot Hull!

Av STIAN KARLSEN

Det er helt enormt hvor fort ting forandre seg i fotball. 21 februar 2015 spilte QPR bortekamp mot Hull og tapte 2-1. Vår målscorer i matchen var, ikke overraskende, Charlie Austin. 

Det som er mer overraskende er hvem av dagens QPR-spillere som var involvert i oppgjøret på KC stadium denne vinterdagen i 2015. Det var nemlig kun én spiller i troppen til det oppgjøret som fremdeles er i QPR, og det er Darnell Furlong! 

Darnell Furlong debuterte i nettopp kampen mot Hull, og fikk sine tre første kamper for klubben den våren. Etter dette skulle det gå halvannet år før han igjen fikk muligheten, men under Ian Holloway nyter han stadig større tillit. 

Resten av laget i februar 2015 var: (tallene i parantes er børspoengene i kampen med skala fra 1-10) 

Green 6
Furlong 6
Ferdinand 6
Caulker 4
Yun 6 
Phillips 6
Barton 3
Henry 7
Kranjcar 5 (Traore 78);
Austin 6 (Zarate 75), 
Zamora 5 (Doughty 64)

Ubenyttede reserver: Hill, McCarthy, Wright-Phillips, Vargas

Til info pådro Joey Barton seg et unødvendig rødt kort og Steven Caulker leverte på det jevne (det vil si hjerteskjærende svakt) i QPR-trøya. Ellers finner vi enkelte andre gode poenger i den matchtroppen. 

  • Michael Doughty var lovende og spilte i Premier League. Tre år senere, når han burde vært på høyden av karrieren, spiller han for Peterborough i League One.
  • En annen som burde vært på høyden av karrieren er Yun Suk-Young, men den har defintivt tatt en annen retning. Etter å ha vært i Brøndby, uten å få spilleminutter i 2016 har han nå havnet i Japansk liga uten å gjøre seg nevneverdig bemerket. 
  • Mauro Zarate hvem? West Ham-spiller på lån som fikk 4 kamper i QPR. En flopp som man hadde høye forventninger til når Redknapp gikk bananas på deadline-day. 
  • Kun tre spillere i troppen mot Hull i februar 2015 spiller i dag i Premier League. Phillips (WBA), Austin (Southampton) og McCarthy (Southampton)
  • To spillere har lagt opp (Zamora og Ferdinand)
  • I tillegg er Joey Barton mest sannsynlig ferdig i toppfotballen. Barton soner en 15 måneders utestengelse i forbindelse med kampfiksing. 35-åringen har sonet ferdig dommen i sommer, men det gjenstår å se om han kommer tilbake på banen fra høsten av. 
  • Nico Kranjcar er en annen spiller som kan være ferdig. Han ble frigitt fra kontrakten i Rangers nå i slutten av mars-måned. Han har slitt mye med skader og i en alder av snart 34 år, så kan det bety en slutt på karrieren. En mulighet til å forlenge karrieren er dersom Harry Redknapp skulle finne seg en ny managerjobb. Da går det nok ikke lang tid før det foreligger et kontraktstilbud til kroaten.  

Tre år går fort, men jaggu har det skjedd mye i QPR siden denne februardagen i 2015. Undertegnede liker å tro at forvandlingen er til det bedre, selv om vi er en divisjon lavere på nåværende tidspunkt. Skal bli veldig spennende å se hvor laget er om nye tre år. Oppfølgingsartikkel kommer da!