Av STIAN KARLSEN

Solgt for en sum i området £3,5 millioner til Neil Warnock og hans nyopprykkede Cardiff.

Smithies har vært dønn solid for QPR den tiden han har tilbrakt i W12. Han kom til QPR fra Huddersfield i 2015 og har 107 kamper for oss. Han er gode med beina, glimrende på streken og mer enn dugelig i feltarbeidet. En tilleggsdimensjon med Alex er at han har strålende statistikk på straffespark. Han er i tillegg blitt en lederskikkelse med autoritær aura, så at han blir savnet er det liten tvil om. Brutalt å si dette, men han fortjener å forsøke seg i Premier League og kanskje er Warnock og Cardiff det riktige steget for 28-åringen? 

Pris 
For £3,5 millioner så er nok de fleste QPR-supportere enige om at Cardiff gjør et veldig godt kjøp. De fleste mener han er verdt ca det dobbelte av den summen, men QPR er ikke i en veldig god forhandlingssituasjon. Smithies er en av de aller største salgsprospektene, og klubben trenger pengene for å bygge videre på den jobben Ollie og co har startet. Financial Fair Play-farsen henger fremdeles over både klubb og supportere, så her gjelder det nok å "smi-mens-jernet-varmt". 

Erstattere
QPR ser ut til å kunne takle en Smithies-exit uten å gå til grunne sportslig også. Reservekeeper Matt Ingram er trolig en god erstatter, og har bøttevis med erfaring fra lavere divisjoner. 24-åringen er trolig mer enn klar til å ta det neste steget og championshipnivå burde passe ham fint for øyeblikket. 

Tredjekeeper Joe Lumley er også en ung keeper som høster mange lovord innad i klubben. 23-åringen har vært i QPR siden han var 15 år gammel, og de to siste utlånene var en suksess i relativt gode klubber som Bristol Rovers og Blackpool i League One. 

Likevel er det en følelse, og snev av vemodighet at Smithies forsvinner. En QPR-keeper som man kommer til å huske en stund, og som ga oss mange gode opplevelser! "Den beste QPR-keeperen siden David Seaman!" sier mange, og det er vanskelig å argumentere for det motsatte.

U R´sss