Snart blir det ordentlig fotball

VM går mot slutten og vi nærmer oss den ordentlige fotballen, nemlig sesongstarten med QPR. Den aller første smakebiten får vi lørdag formiddag i form av en lukket treningskamp mot Charlton.

PS2
Ola Shopido var det nye stjerneskuddet sommeren 2016, men har ikke spilt A-kamp for QPR siden januar 2017.

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Kampen går på U23-lagets bane på treningsfeltet på Harlington. Ingen tilskuere slipper inn, men kampen er ikke mer lukket enn at vi kan se den på nett. Imidlertid kan du ikke regne med å få med deg så mange taktiske hemmeligheter, for første treningskamp pleier å bestå av to ulike 11-oppstillinger som spiller hver sin omgang.

Vi får antakelig et aller første glimt av nysigneringen Tony Leistner. Ellers knytter det seg selvsagt spenning til spillere vi ikke så i A-sammenheng forrige sesong. Sean Goss og Ola Shopido er tilbake fra ymse utlån. Shopido var Jimmy Floyd Hasselbainks stjerneskudd sommeren 2016, men har ikke spilt for QPR på 18 måneder. Vingen er blitt 21 år nå, og er nok sugen på å komme tilbake i førstelagsbildet etter to bare halvveis vellykka utlån til Port Vale og Colchester.

Det samme er nok Sean Goss, 22, som aldri overbeviste på sine relativt få QPR-kamper i 2016/17. Han var sist sesong i skotske Rangers hvor han startet veldig bra, men hvor han fikk dalende omtaler utover våren. En tredje ung og håpefull er den finske backen Niko Hamelainen (21) som fikk fire kamper i debutsesongen, men ingen i 2017/18. Hvis disse har brukt de siste 12 månedene på å utvikle seg i riktig retning kan de komme til å bidra positivt i året som kommer.

I troppen til den meget vellykkede treningssamlingen i Portugal (det sier i alle fall klubbens PR-avdeling, og noe annet ville de aldri sagt uansett hva som måtte ha skjedd der) fant vi også sveitsiske Seny Dieng (23), engelske Charlie Owens (20) og amerikanske Giles Phillips (20). Ingen av dem har A-debutert for QPR, men de ble hentet opp fra U23-stallen for å sørge for at gruppa i Portugal ble bred nok til å kunne trene 11mot 11. Owens, Phillips og Hamelainen må vel derfor ses på som de fremste kandidatene dersom U23-laget skal hjelpe A-stallen med å fremskaffe noen nye defensive krefter denne sesongen. Dieng er kanskje lengst unna sin første ligakamp, alt tyder på at det er Matt Ingram og Joe Lumley som skal kjempe om å ta over for Alex Smithies i mål denne sesongen.

Vi får heller ikke glemme Grant Hall og David Wheeler som også ser august 2018 som en mulighet for en ny start. Spissen Wheeler er vi sant å si litt tvilende til, men Grant Hall er en meget god championship-forsvarer dersom han slipper flere skader. Hvis Grant Hall er frisk og Tony Leistner lever opp til sitt rykte har vi kanskje erstattet Onouha og Robinson. Da er det opp til resten, Darnell Furlong, Osman Kakay, Alex Baptiste, Joel Lynch og Jake Bidwell og heve seg i forhold til det de presterte i året som gikk.

Resten av troppene fra oppholdet i Portugal er de samme som vi kjenner fra før. Midtbanespillerne var Josh Scowen, Ilias Chair, Luke Freeman, Ebere Eze, Jordan Cousins og Ryan Manning. Angriperne var  Paul Smyth, Pawel Wszolek, Bright Osayi-Samuel, Idrissa Sylla, Conor Washington, Matt Smith og Aramide Oteh. Mass Luongo var i Russland på turistvisum, men vi antar at han trente fotball han også.

Vi har ikke sett noen rykter om overganger på verken våre unge lovende eller våre litt eldre og etablerte. Slikt kan imidlertid komme før vi aner det, enten vi vil eller ikke. Likevel er det åpenbart at selv uten at vi selger noen, så er ikke stallen bred nok per i dag. Vi trenger et par erfarne spillere i tilgang for å stå noenlunde rustet for en lang sesong. Undertegnede har aldri vært noen fan av Derbys Chris Martin og håper at den spissen som lenge er annonsert blir en annen enn ham, men blir det Martin så blir det Martin, og da får vi ta imot ham med et stivt smil.

Et siste tips til slutt: De av dere som har tenkt å bidra til supporterklubbens årlige «overvintringsquiz», en oppgave som går ut på å lukte seg frem til hvem som skal starte første ligakamp, bør ikke legge for mye vekt på det som måtte skje lørdag formiddag.