Av STIAN KARLSEN

Ipswich er sist i championship og det er neppe tilfeldig dersom man skal dømme ut fra lørdagens kamp. QPR kontrollerte oppgjøret og vant komfortabelt 3-0. Joe Lumley holdt igjen smultringen i målprotokollen, vi tar stadig steg nærmere playoff-sonen og nå begynner også målforskjellen og se bedre ut. Vi kan virkelig kose oss denne romjulen!

Laget McClaren stilte denne gangen inneholdt en endring siden den legendariske borteseieren mot Nottingham Forest på lørdag. Joel Lynch var igjen tilgjengelig og henviste Jordan Cousins til benken denne gangen, noe som betød at Darnell Furlong gikk ut på backplass etter å ha vikariert som stopper sist og Lynch tok sin vante plass ved siden av Leistner i midtforsvaret.

Flott start
QPR gikk i strupen på bunnlaget rett fra avspark. Eze testet traktorguttenes keeper Dean Gehrken allerede før minuttet var spilt og Freeman fortsatte oppvarmingen av samme mann i det femte minuttet da han testet frisparkfoten fra hjørnet av 16-meteren.

Førstomgangen var kanskje ikke den aller mest velspilte omgangen av fotball, men det var sjanser begge veier i tillegg til to scoringer. Publikummet på Loftus Road hørtes ut som de koste seg på en kjølig "Boxing day".

Etter 17 minutter satte Freeman opp Wells rett utenfor femmeteren i veldig god posisjon. Wells har fått mye skryt de siste ukene, men det gjør han ikke ved denne anledningen. Han bommet rett og slett på ballen i en posisjon hvor han burde ha gitt hjemmelaget ledelsen.

Ipswich ikke helt borte
Etter 23 minutter måtte Joe Lumley vise seg frem for første gang. Luongo sin takling på midtbanen endte som et gjennomspill på venstresiden til Jon Nolan som prøvde å avslutte lavt i lengstehjørnet. Lumley hadde brukarar kontroll på situasjonen og reddet fint. Kort tid etter ble Ellis Harrison spilt fri i bakrommet og kom til avslutning fra skrått hold uten å treffe. Det virket som Ipswich var litt på gang den perioden.

Noen få minutter senere skule det stå 2-0 til våre gutter...

Målmaskinen Wszolek
Halvtimen var spilt når Nahki Wells bestemte seg for å teste skuddfoten. Han snapper opp et horribelt pasningsforsøk, vender opp og fyrer fra 30 meter. Gehrken klarer ikke holde skuddet og alltid luktende Pawel Wszolek er på returen og sender QPR i ledelsen fra kloss hold. Wszolek sin sjette scoring denne sesongen viser at han har god nese for å fange opp potensielle muligheter.

Noe få minutter senere får QPR frispark på venstresiden i gunstig posisjon. Venstrefoten til Freeman vet vi er strålende, og når markeringen i feltet er av det svake slaget så bukker og takker vi for det. Joel Lynch feirer sitt "comeback" med å stange inn 2-0 til QPR. Deilig!

Stort mer er det ikke verdt å nevne fra de første 45 minuttene og QPR gikk stinne av selvtillit i garderoben for en prat med Steve McClaren.

Lumley på høyden
Etter pausen så klarte Ipswich å etablere noe press mot QPR-forsvaret i en periode. Etter 52 minutter fikk de sin beste mulighet ved Chalobah som klemte til fra drøye 20 meter. Skuddet er godt, men Joe Lumley er raskt nede ved stolperota og slår til corner. Lumley er i det hele tatt imponerende stabil i sine prestasjoner sin unge alder til tross!

3-0 Wells
McClaren gjør sitt første bytte etter 70 minutter da han introduserer Ilias Chair for Loftus Road da Ebere Eze blir tatt av banen. Nettopp den lille fotrappe Chair skulle vise seg å bli sentral når QPR noen små minutter senere øker sin ledelse til 3-0. Darnell Furlong stikker gjennom Chair ned til dørlinjen på høyresiden og han legger ballen inn i 16 meteren langs bakken. Nahki Wells gjør en elegant manøver da han bare slipper ballen forbi seg og vender opp i feltet. Akkurat så elegant at han får plass til å curle ballen i det lengste hjørnet til Gehrken med venstrebeinet.

Wells er nå oppe i seks ligamål og alle disse har kommet siden slutten av oktober-måned. Han er heit om dagen!

Resten av oppgjøret ble en transportetappe. QPR kunne økt ledelsen ytterligere ved et par anledninger. Wells hadde en farlig heading og Wszolek prøvde seg på et skudd som ble blokkert. Eneste dette ville pyntet på er målforskjellen som fremdeles er negativ også etter dagens overbevisende seier. (vi står nå med -1 totalt)

Banens beste
Vi er veldig solide defensivt. Vi har en veldig god spiss. Vi har en kreativ kantspiller og en på motsatt side som løper "sokkene av seg". Det er virkelig ikke lett å plukke ut "man of the match" på dette laget. Det er det totale "maskineriet" som er dønn solid. Kåring kommer man nok ikke utenom likevel og da setter vi knappen på Darnell Furlong denne gangen. Hans tredje kamp i "comebacket" viser at han har kvaliteter på særdeles høyt nivå. Ut på høyreback denne gangen etter å ha imponert som midtstopper sist. Har full kontroll defensivt, viser trygghet og har en hurtighet som matcher de aller fleste. Viser god vurderingevne på når han må bidra offensivt, og er blant annet involvert i den tredje scoringen. Flott kamp av Furlong som beviser at han har tatt store steg. Han har gjort savnet av en skadet Angel Rangel så lite som man bare kunne drømme om.

Tre seire på rad, to poeng bak playoff og én kamp igjen i 2018. Good times!