Kampen mot Swansea var ikke ulik bortekampen mot Bristol City lørdag. QPR spiller attraktiv fotball og til tider dominerte de dette oppgjøret . Det er likevel motstanderen som er det mest effektive laget og stikker av med seieren. Frustrerende, og sannsynligvis går det på selvtilliten løs også.

De elleve som spilte mot Bristol City i helgen var de samme som entret banen på KPF stadion onsdag kveld, med ett unntak. Todd Kane erstattet Angel Rangel på backplass.

Bedre enn Swansea
Begge lag hadde interesse av å spille ball i innledningen av kampen. Det er noe merkelig å se QPR spille på denne måten, for de siste sesongene har vi vært så fjernt fra en slik spillestil. Merkelig, men ikke minst artig. At laget har spillere som trives inn i systemet er selvsagt helt vesentlig. Det gjør både Ebere Eze og Bright Osayi-Samuel, og det skapes mye når disse to setter fart.

Det er da også disse to som står bak de mulighetene QPR har i innledningen. Eze hadde et par gode muligheter, hvorav den ene krevde at Woodman i Swansea-buret måtte ta frem sitt aller beste for å hindre baklengs. Skuddet fra 18 meter så ut til å krype inn nede i det lengste hjørnet hans, men med et tigersprang og lange fingertupper endte det hele med en corner.

Kalddusj
Etter 29 minutter har QPR corner. Den blir slått for langt av Ryan Manning. Vi fanger opp ballen men spiller den bort i neste trekk. Bersant Celina snapper ballen, spiller Ayew og setter voldsom fart fremover. Ayew er tålmodig og slipper ballen gjennom i perfekt tidspunkt. Celina gjør ingen feil alene med Lumley. En kontring av høy klasse, men det hele begynner med en irriterende slurvete corner.

Tidlige bytter
Rett i etterkant av 0-1 så måtte Luke Amos kaste i håndkleet med noe som kunne se ut som en kneskade. Han ble erstattet av Josh Scowen.
Inn mot pausen hadde QPR momentumet i kampen, men maktet ikke skapt all verden.

Etter garderobepraten ble Geoff Cameron igjen for en dusj, og inn kom Ilias Chair. Warburton måtte frem med sitt tredje og siste bytte tidlig i andreomgang da Matt Smith måtte gi seg. Mark Pugh kom inn og var tydelig sulten på å vise seg frem.

Alle de tre innbytterne skulle få vist seg frem.

Scowen nært
Josh Scowen har fått mye kritikk i innledningen av sesongen, og mye av den er berettiget. Han så langt bedre ut den timen han spilte i dette oppgjøret enn han har gjort i tidligere kamper. Etter 58 minutter spilt fikk han også vist frem skuddfoten. Nok en svak dødball fra Ryan Manning, denne gangen frispark fra venstre, gjør at Swansea forsvaret klarerer enkelt. Scowen fanger opp i returrommet og klemmer til fra 25 meter. Godt trøkk i kula som går centimeter på utsiden av stanga.

Pugh show
Mark Pugh viser at han burde få en plass i førstelaget  med sitt innhopp. Gjør mye konstruktivt og effektivt. Nydelig forarbeid og reggisør på Ilias Chair sin store målsjanse etter 59 minutter. Skuddfinte, drar seg ned til dørlinjen og legger 45 grader ut til Chair som får avsluttet fritt fra 7-8 meter. Woodman gjør en strålende redning.

1-1
QPR kjører matchen og innbytterne er med på å løfte laget. Etter 65 minutter kommer betalingen i form av scoring. Chair finner Osayi-Samuel og setter selv fart inn i 16-meteren på høyre side. Osayi-Samuel spiler tilbake til Chair som vender opp og nærmest vipper ballen inn i senter av banen med venstrebeinet. Jordan Hugill vinner luftduellen og treffer mål fra 10 meter. Ikke helt utagbart for Woodman, men mål er mål! Lagene er like langt med 25 minutter igjen å spille. Kunne vi få med oss alle poengene da?

1-2, straffe
Adam var ikke lenge i paradis. To minutter senere gjør Jordan Garrick en god driblejobb og akselrerer inn i boksen. Barbet skal rydde opp og sklitakler noen hundredeler for sent og Garrick går i bakken. Dommeren er ikke i tvil og peker resolutt på 11-meteren. Garrick konstruerer nok situasjonen, men straffesparket er det ingen tvil om. Barbet er litt klønete og burde søkt andre løsninger.

Toppscorer i championship Bojan Bastón tar straffesparket. Lumley går mot sin høyreside og Bastón plasserer ballen midt i mål både høyde og breddemessig.

Står høyt
Det var en nedtur etter å ha jobbet så hardt for å komme til utligningen. Noe av trøkket i laget virket som forsvant etter den scoringen. Vi prøvde oss på noen skuddforsøk ved Kane og Hugill, men 10 minutter før slutt kom spikeren fra Swansea. Bastón hadde nettopp blitt byttet ut til fordel for Surridge. Spissen på lån fra Bournemouth brukte 3 minutter før ballen lå i nettet. Ayew spilt fri på venstre og går til dørlinjen. Kikker opp og legger knallhardt inn på femmeteren hvor Surridge kommer i fart og pannebrasker inn 1-3. Da var kampen kjørt. QPR hadde brukt mye krefter på å stå høyt i store deler av oppgjøret og mesteparten av kruttet var brukt, og byttene var for lengst utført.

De siste 10 minuttene var en transportetappe for begge lag. QPR skulle unngå stygge sifre og Swansea var mer enn godt fornøyd.

Overlegne i statistikken
Ser man på tallene bak resultatet så er QPR det klart best i dette oppgjøret. 22-10 i skudd og 16-11 i sjanser vitner om en severdig match, noe vi kan skirve under på. QPR spiller til tider meget underholdende og god fotball, men mangler marginer. Den dagen Osayi-Samuel, Eze og Chair har rutinen til å gjøre om fra store målsjanser til mål. Sitter med en følelse av de ikke er lenge til...

Da skal QPR bli vanskelig å klå seg på, men foreløbig er det for mye svingninger. Vi ser hvor Warburton vil med dette laget og vi må glede oss over at vi har en underholdningsverdi som er 10X hva vi hadde forrige sesong (og 7-8 sesonger før det...). Vi må ikke miste troen og viktigere enn noen gang er det at vi bygger stein for stein.